Večeras ćemo doznati može li Real bez Modrića upisati prvu ovosezonsku pobjedu protiv Atletica

Ovo će biti osmi susret gradskih rivala, a Real još ne zna za pobjedu

Real Madrid’s Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) vies with Atletico Madrid’s midfielder Mario Suarez (R) and Atletico Madrid’s midfielder Koke during the UEFA Champions League quarter final first leg football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 14, 2015. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Ove srijede očekuju nas posljedni susreti četvrtfinala Lige prvaka. U utorak su sjajnim i uvjerljivim predstavama dalje prošli Barcelona i Bayern, pa su time najavili kandidaturu za naslov. U srijedu navečer otkrit ćemo je li Real Madrid u stanju konačno pobjediti Atletico kada je najbitnije, i može li se revoltirani Monaco osvetiti za primljeni pogodak iz sumnjivog penala u prošlom susretu protiv Juventusa?

Real Madrid – Atletico Madrid

Za nepovjerovati je, ali ovo će biti osmi susret gradskih suparnika samo u ovoj sezoni. U tih sedam prijašnjih susreta Real Madrid nije uspio pobijediti niti jednom. Surova relanost za navijače Reala, koji s obzirom na uložena sredstva sigurno očekuju više protiv svojih najvećih rivala nakon Barcelone.

Real Madrid ide na osmi popravni ispit i to na domaćem terenu. Činjenica da je Real ove sezone bio uvjerljiviji na gostujućem terenu u Ligi prvaka (sjetimo se Schalkea na Santiago Bernabeu) i to da će im faliti četiri krucijalna igrača Karim Benzema, Marcelo, Luka Modrić i Gareth Bale, stavlja Atletico u vrlo povoljnu poziciju, a pogotovo ako se uzme u obzir da je prva utakmica završila bez piogodaka.

https://www.youtube.com/watch?v=lx1IOR6-NHY

Tko će najviše nedostajati Real Madridu?

Marcelo, koji stvara duplo više prilika za gol svojoj momčadi nego Cristiano Ronaldo (statistika ne laže) i svi razlozi zbog kojih se dr. Boris Nemec i Carlo Ancelotti već nekoliko dana prepucavaju stavili su Galacticose u neugodan položaj uoči uzvratne utakmice na Santiago Bernabeu.

Ne zaboravimo Benzemu koji ima naviku promašiti gol, ali koji svoje suigrače u napadu ( Cristiano i Bale) također voli gurnuti u priliku za pogodak.

Uz Luku Modrića moguće je da će još jedan hrvatski reprezentativac propustiti ovaj susret. Naime, Mario Mandžukić ima problema s ozljedom gležnja tako da je njegov nastup i dalje pod upitnikom, a hoće li ipak istračati na travnjak znat ćemo sat vremena prije početka utakmice.

000_DV2006681

Čeka nas prava bitka na terenu

Iako je u prvom susretu Real bio bolji, susret je završio 0 -0 možda i najviše zahvaljujući mladom Slovencu Janu Oblaku koji je skupio čak 8 obrana.

Ovu srijedu teško je očekivati ponovno dominaciju Reala sa skoro duplo više točnih dodavanja i udaraca na gol. Ukoliko Atletico svojom agresivnošću uspije neutralizirati Real u prvom poluvremenu (tada Realovci uvjerljivo više zabijaju) napravili su ogroman dio posla.

Sve ovo zvuči kao sigurna oklada na prolazak Atletico Madrida, ali kada je na drugoj strani Real Madrid na Santiago Bernabeu s Cristianom Ronaldom, nimalo lošim Iscom, fenomenalnm Raphaele Varaneom i Sergiom Ramosom zvuči kao vrlo izjednačen dvoboj.

Očekuje se da će i Njemac Felix Brych imati pune ruke posla, s obzirom na otvorenu utakmicu između ovo dvoje temperamentih suparnika. Samim time što igraju ljuti rivali za očekivati je puno prekršaja, kartona i tenzija. Kada se u sve to uključi sudac Brych koji voli pretjerati sa žutim i crvenim kartonima, očekuje se vatromet.

Navijači Reala se najviše pouzdaju u ovogodišnjeg osvajača Zlatne lopte od kojeg očekuju da pokaže može li riješiti dvoboj i odvesti Real Madrid u polufinale. Vrijeme je da Ronaldo pokaže inicijativu i preuzme odogovornost kod ovako velikog susreta.

Monaco – Juventus

000_DV2006619

Prošli susret hrvatski reprezentativac Danijel Subašić nije uspio zadržati mrežu netaknutom iako je bio vrlo blizu. Nakon utakmice koja je završila 1- 0 za domaćina, puno se pričalo o jedanestercu koji navodno nije postojao. Mnogi igrači Monaca, uključujući Subašića, bili su bijesni na češkog suca.

Juve kao domaćin je zaista težak protivnik, ali Monaco je pokazao zube. Bili su jako agresivni čak u nekim dijelovima susreta konkretniji. Njihov problem je to što njihova igra prema naprijed nije bila konzistentna, pa ih je iskusni Juventus kaznio.

https://www.youtube.com/watch?v=Ycwh_u80tic

Vidjeti ćemo kako će se momčadi taktički posložiti na terenu u Francuskoj. Monaco se voli braniti, ali ovaj put mora stizati gol zaostatka. Juveu s druge strane nije strano držati loptu u posjedu i polako graditi priliku za gol.

Ključni igrači za ovaj susret

Za ovaj dvoboj kao ključne igrače izdvojit ćemo povratnika u momčad Monaca Jérémyja Toulalana, iskusnog Francuza koji je vođa ove momčadi. Tu su još Joao Moutinho i Dimitar Berbatov o čijim je napadačkim sposobnostima manje više sve poznato. Danijel Subašić će također imati bitnu ulogu, ali Monaco jednostavno mora zabiti gol ako želi u polufinale.

000_DV2006590

U Juventusovoj momčadi to su Andrea Pirlo, Carlos Tevez i Giorgio Chiellini. Po jedan igrač za svaku stavku momčadi. Chiellini će držati neprobojnu obranu, Pirlo će držati loptu podalje od Monacove vezne linije, a Tevez će prijetiti Subašiću i tražiti potvrdu plasmana u polufinale.

Stara dama vraća staru slavu

Ovog puta na domaćem terenu (koji Francuzima ne predstavlja veliku prednost) Monaco ima priliku osvetiti se za nepravdu i pokazati da nije slučajno u četvrtfinalu Lige prvaka. Monaco ima šanse, Juventus nije nepobjediv pogtovo bez i dalje ozlijeđenog Paula Pogbe. Međutim, za prolazak u polufinale nakon 12 godina ipak veće šanse ima iskuni Juve, koji u Ligi prvaka končano igra kako smo navikli.