Junak pobjede nad Bjelorusima otkrio kako se može svladati Norveška (s kojom igramo sutra)

'Najvažnije je zaustaviti brzi protok lopte Norvežana,' kaže Stevanović

21.09.2013., Arena Zagreb, Zagreb - Rukometna Liga prvaka, CO Zagreb - Celje Pivovarna Lasko.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak je uspješno započela Europsko rukometno prvenstvo u Poljskoj pobjedom nad Bjelorusijom 27-21. U subotu, dan prije dvoboja s Norveškom (18,15 sati) izbornik Željko Babić otkrio je čime nije bio zadovoljan u igri svoje momčadi i što planira promijeniti.

Hrvatska protiv Bjelorusije nije dobro igrala u situacijama s igračem manje.

“To je prva stvar koju ćemo sad raditi na trenizima. To može biti jako bitan segment jer smo imali dosta isključenja. Jednostavno, trebamo znati tko što treba raditi u tim situacijama. Ne znam možemo li to popraviti, ali volio bih da je protok lopte brži. Nećemo imati takav luksuz da igramo jedno poluvrijeme rezervirano, a da drugo poluvrijeme stisnemo. Volio bih da od prve minute imamo dominaciju i nametnemo jaki ritam”, kazao je Babić.

Više agresivnosti u nastavku utakmice

Jedan od junaka pobjede bio je vratar Ivan Stevanović koji je obranio nekoliko odličnih prilika Bjelorusa.

“Igrali smo s manje agresivnosti u prvom poluvremenu, ali pojačali smo to u drugom dijelu u kojem smo imali više sigurnosti u obrani i zabijali lakše golove. Ako je obrana stabilna, odmah je i golmanima lakše braniti”.

Norveška kao prvi pravi ispit Hrvatske

Sada slijedi neugodna Norveška koja gaji onaj skandinavski mentalitet. Igra do posljednje sekunde, bez odustajanja i opuštanja, s jakim pritiskom u obrani. U Norveškoj se igra gradi po lijevoj strani, sve kreće od Sagosena i Hansena.

“Ako ih budemo zatvarali kao što nam je izbornik nacrtao, ako zaustavimo njihov brzi protok lopte, neće biti problema. Ako ih pustimo, uđemo u njihov mlin, nećemo imati šanse. Odlična su ekipa s dosta različitih igrača.