Wenger tvrdi kako je Southampton pobijedio Arsenal jer su domaćini bili čvršći i jači u startovima

'Nakon prvog primljenog gola smo se morali otvoriti, a oni su to kažnjavali'

Arsenal's French manager Arsene Wenger looks on ahead of the English Premier League football match between Southampton and Arsenal at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on December 26, 2015. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 75 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. / AFP / JUSTIN TALLIS
FOTO: AFP

Težak poraz (4-0) kod Southamptona treneru Arsenala Arseneu Wengeru teško je pao. Svjestan je bio kako njegova momčad nije odigrala na razini od ponedjeljka kada je londonski klub s 2-1 bio bolji od Manchester Cityja na svom stadionu.

“Nismo bili na dobroj tjelesnoj razini, a Shane Long (dvostruki strijelac, op. a.) je to kažnjavao. Bili su jači u startovima, čvršći. Ne možemo utjecati na sudačke odluke, ali možemo utjecati na svoje ponašanje. Nakon prvog primljenog pogotka smo se morali otvoriti, a oni su nas kažnjavali iz protunapada,” kazao je trener Arsenal.

‘Nisu se snalazili s našim protunapadima’

U ponedjeljak je na rasporedu novo kolo.

“Vjerujem da igrači mogu pozitivno odgovoriti nakon ovog poraza već u ponedjeljak protiv Bournemoutha koji u posljednje vrijeme igra vrlo dobro. Moja momčad će se oporaviti za 48 sati,” dodao je Wenger.

Prvo ime utakmice bio je Irac Shane Long:

“Nisu se snalazili s našim protunapadima, a nije im se svifio ni tempo igre. Ušli smo u utakmicu s mentalitetom boraca koji se bore jedan za drugog. Bio je ovo dobar dan, ali već za dva dana imamo tešku utakmicu protiv West Hama,” kazao je Long.