Wenger zna zašto više nema vrhunskih napadača u Europi - zbog predobrih terena

Francuz je kritiziran nakon što nije kupio napadača ove godine

FOTO: AFP

Legendarni trener Arsenala Arsene Wenger ponudio je objašnjenje zašto u Europi više nema puno dobrih napadača, a ono je jer su tereni postali predobri. Francuski strateg našao se na udaru kritika nakon što u svoj klub u ovom prijelaznom roku nije doveo napadača, a sada je objasnio zašto to nije mogao napraviti.

Sada klubovima u Europi bolje ide sa stvaranjem veznih nogometaša, dok u području napadača više nema toliko novih zvijezda. “Sada proizvodimo dobre tehničare jer postoje kvaliteni tereni. Prije ste morali igrati u parku na lošem travnjaku na kojemu ste se trebali boriti. To je sve sada gotovo i napadači dolaze iz Južne Amerike, Europa više ne proizvodi napadače”, prenosi Wengerovu izjavu Telegraph.

Svi igraju bez pravih napadača

U zadnje dvije sezone najbolji napadači u engleskoj Premier ligi bili su Luis Suarez i Sergio Aguero, Urugvajac i Argentinac. Wenger je istaknuo da europske reprezentacije u napadu igraju s veznim igračima upravo jer nemaju svoja kvalitetna rješenja. “Njemačka je sa Škotskom i Poljskom igrala s Götzeom u napadu, a on je vezni igrač. Španjolska je osvojila Svjetsko prvenstvo sa Cescom Fabregasom kao središnjim napadačem”, agrgumentirao je Wenger.

Francuski trener za kraj je poručio da je zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju te da bi bio sretniji kad bi mu tri nogometaša postigla po deset golova, nego jedan 30 jer bi bio u problemima ako se taj strijelac ozlijedi.