Bilić je napravio pothvat koji nikome u Premier ligi nije uspio 52 godine

West Ham je pobijedio 2-0, Lovren je odigrao cijelu utakmicu za Liverpool

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic (L) chats with Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) ahead of the English Premier League football match between West Ham United and Liverpool at The Boleyn Ground in Upton Park, East London on January 2, 2016. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / JUSTIN TALLIS
FOTO: AFP

West Ham, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, na svojem je terenu s 2-0 pobijedio favorizirani Liverpool. West Ham je poveo u desetoj minuti preko Michaila Antonija, a na konačnih 2-0 povisio je Andy Caroll u 55. minuti.

U prvom dijelu sezone Čekićari su deklasirali Liverpool s 3:0 na Anfieldu, a sada su se pokazali pretvrdim orahom za istog suparnika i na Upton Parku. Nije Liverpoolu pritom pomogla ni promjena trenera, u kolovozu je Bilić sredio Brendana Rodgersa, a ove subote i Jürgena Kloppa.

Nakon 52 godine

West Ham je tako po prvi put nakon 52 godine dvaput u istoj sezoni engleskog prvenstva srušio Liverpool. Ujedno je Bilićeva momčad ostala neporažena i u osmoj domaćoj utakmici zaredom u Premier ligi, a ovom je pobjedom preskočila Redse na ljestvici te, barem privremeno, skočila na peto mjesto.

West Ham je poveo već u desetoj minuti kada je Enner Valencia nabacio s desne strane, a Michail Antonio nadskočio Nathaniela Clynea i glavom smjestio loptu u mrežu. Nastavila su se uzbuđenja i nakon toga: najprije je Manuel Lanzini mogao povećati prednost, ali je pogodio vratnicu, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena je Emre Çan propustio izjednačiti. Lopta je nakon njegova udarca završila na gredi.

Povratak Payeta

Konačnih je 2:0 u 55. minuti postavio Andy Carroll. S desnog je krila ovaj put nabacio Mark Noble, a nesretni je Clyne opet bio ‘prenizak’. Ovaj ga je put nadskočio Carroll i zabio svoj 19. gol glavom u Premier ligi (od 37 ukupno).

Hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren, čijih su zadnjih nekoliko mjeseci obilježile brojne kritike, oduigrao je cijelu utakmicu za poraženi sastav, a uoči utakmice doživio je jednu neugodnost. Naime, od dolaska u Liverpool, hrvatski se nogometaš mora nositi s čestim kritikama i ismijavanjima. Bio je na meti navijača, medija i stručnih komenatatora, a sada su se s njim počela sprdati i djeca.

Doduše, ‘incident’ koji se dogodio uoči subotnjeg gostovanja Redsa kod West Hama u 20. kolu Premier lige ipak treba gledati sa simpatijama. Jedan od dječaka koje su igrači izveli na teren prije početka utakmice je u tunelu pružio ruku Lovrenu. No, kad mu je hrvatski stoper htio uzvratiti, mali je zafrkant u dresu West Hama povukao ruku. Nije to, naravno, naljutilo Lovrena koji je reagirao sa smiješkom…

https://vine.co/v/ibM3mIJaZpw