Wolfsburg nije računao na Perišića u prijateljskoj utakmici (pa svi misle da je to znak transfera)

Hrvatski reprezentativac nije igrao za Vukove u utakmici protiv Hoffenheima

Wolfsburg's Croatian midfielder Ivan Perisic reacts after he scored in a friendly football match between German first division Bundesliga  team VfL Wolfsburg and Swiss first division team FC Zurich in Singen, southern Germany, on July 21, 2015.
FOTO: AFP

Hrvatski reprezentativac i član njemačkog Wolfsburga, 26-godišnji Ivan Perišić, nije bio u konkurenciji za prijateljsku utakmicu koju njegov tim igra s Magdeburgom. S obzirom da hrvatski nogometaš nije ozlijeđen, niti izbačen iz momčadi, pojavile su se pretpostavka da Perišić ne igra jer je blizu transfera. Naravno, možda je trener odlučio samo odmoriti Perišića, no čudno je što to nije najavio ako je to slučaj.

Inače, Wolfsburg je u toj utakmici slavio s 4-3, a u sastavu Vukova nije bio niti Kevin De Bruyne, još jedan igrač za kojeg se pretpostavlja da bi mogao otići iz kluba.

Mediji puno pišu o Perišiću

Podsjetimo, već smo pisali da talijanski mediji praktički zgotovljenim opisuju mogući Perišićev transfer iz Wolfsburga u Inter, u njemačkim se mogu pročitati suprotni stavovi.

Tako La Gazzetta dello Sport na svojoj naslovnici najavljuje prelazak krilnog hrvatskog nogometnog reprezentativca iz redova Bundesligaša, a sve za veći dio od 17.5 milijuna eura vrijednog transfera Shaqirija u Stoke City. Isti, doduše, još nije realiziran, no talijanski mediji o njemu pišu kao o nečemu što ne dolazi u pitanje nakon što je igrač prošao liječnički pregled i dogovorio osobne uvjete suradnje.

Allofs nezadovoljan ponudom

Isti izvor navodi da bi Perišića klub iz Milana doveo na posudbu za pet milijuna eura, a potom dodatnih 12 uplatio Wolfsburgu za otkup njegova ugovora. I dalje je to ispod 20 milijuna koliko njemački klub vrijednim smatra svog hrvatskog igrača, pa ne čudi reakcija koja dolazi od tamo.

https://www.youtube.com/watch?v=iHa6mCGOdIY

“Klub koji ga traži ne može ga platiti, a te dvije stvari ne idu zajedno.” Sukus je to misli Wolfsburgovog sportskog direktora Klausa Allofsa koji je time po tko zna koji puta poručio Interu kako stoje stvari vezane uz Perišićev transfer ondje.