Xavi tvrdi da neće nastupati za PSG (iako su mediji drugačijeg mišljenja)

- Neću igrati za PSG - Xavijeva je izjava za jedne katarske novine

Barcelona's midfielder Xavi Hernandez celebrates after winning the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match Athletic Club Bilbao vs FC Barcelona at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 30, 2015. Barcelona won 3-1.  AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Nedugo nakon što je Xavi potvrdio da napušta Barcelonu i pridružuje se katarskom Al Saddu, u medijima se pojavila informacija da će sjajni vezni nogometaš karijeru nastaviti u redovima francuskog prvaka PSG-a kao igrač katarskog kluba na posudbi. Dogovor bi trebala omogućiti rodbinska veza, budući da je vlasnik Al Sadda brat prvog čovjeka PSG-a Nassera Al-Khelaifija.

Čini se da tome ipak neće biti tako.

Vijest, pozivajući se na katarske novine Al-Watan, prenosi nogometni portal Goal.com koji piše da je 35-godišnji nogometaš, s 25 naslova najtrofejniji ikada, za novine izjavio:

– Neću igrati za PSG.

Prvo Liga prvaka pa put u Katar

Pred Barceloninim veznjakom utakmica je finala Lige prvaka koju će u subotu odigrati protiv Juventusa. Potom bi trebao uslijediti odlazak u katarski klub s kojim je Xavi potpisao dvogodišnji ugovor.

U Barceloni, jedinom klubu za kojeg je u karijeri igrao i u čijem je omladinskom pogonu izrastao u jednog od najboljih veznih igrača svih vremena, Xavi je debitantski nastup upisao 1998. godine.