Deset poprilično interesantnih stvari koje nam je donijelo finale Lige prvaka

Juventus je izgubio šest finalnih utakmica Lige prvaka/Europskog kupa

TOPSHOTS
Barcelona's midfielder Xavi Hernandez (bottom) holds the Spanish League trophy after winning the Spanish league football match FC Barcelona vs RC Deportivo La Coruna at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 23, 2015.    AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Sjajna utakmica finla Lige prvaka sa sobom je donijela pregršt zanimljivih podataka. Nakon Barcelonine 3-1 pobjede protiv Juventusa i proslave naslova, mi vam donosimo neke od njih.

Barelonina četvorka kao Seddorf

Računajući samo nastupe u finalima Lige prvaka, svoja posljednja četiri nogometaši Barcelone su pobijedili, a igrači Juventusa završili porazom. Andres Iniesta, Lionel Messi, Xavi i Gerard Pique osvojili su četvrti naslov u Ligi prvaka i izjednačili se njima sa Clarenceom Seedorfom. Nizozemac je jedini igrač koji je to učinio s tri različita kluba (Milanom dvaput, Real Madridom i Ajaxom)

Finale Lige prvaka

Barca iza Reala i Milana

Osvojeni naslov ukupno je Barcelonin pet (1992., 2006., 2009., 2011., 2015.). Uspješniji u elitnom klupskom nogometnom natjecanju samo su Milan (sedam) i Real Madrid (deset).

Negativni rekord Juventusa

Juventus je izgubio šest finalnih utakmica Lige prvaka/Europskog kupa, više od ijednog drugog kluba.

Barcelona do naslova preko prvaka

Svi klubovi s kojima se Barcelona susretala u Ligi prvaka ove sezone u nju su ušli kao nacionalni prvaci. Oni su PSG, APOEL, Ajax, City, PSG, Bayern, Juventus.

https://rutube.ru/video/872405345be9a1e121385f59a702e18e/

Trostruka kruna

Barcelona je postala prvi europski klub koji je u dvije sezone osvojio trostruku krunu, ponovivši ove godine uspjeh iz 2009. Igrači koji su u njima sudjelovali su Eto’o, Alves, Busquets, Iniesta, Messi, Pedrito, Pique i Xavi.

Uvjerljivi španjolski klubovi

Španjolske momčadi pobijedile su u 13 posljednjih utakmica finala Lige prvaka i Europske lige u kojima su nastupile.

Nitko kao Messi i Neymar

Lionel Messi i Neymar postigli su po deset golova svaki ove sezone u Ligi prvaka. Niti jedna momčad kroz povijest natjecanja ne može se pohvaliti takvim učinkom dvojice igrača.

Asistent Iniesta

Samo je jedan nogometaš asistirao za pogotke suigračima u trima različitim finalima Lige prvaka – Andres Iniesta.

Rekorder Xavi

Svoju posljednju utakmicu za Barceloninu momčad legendarni Xavi iskoristio je za rekordni 151 nastup u Ligi prvaka. S klubom je osvojio 25 trofeja.

Nesretni Evra

Patrice Evra prvi je nogometaš koji je s trima različitim momčadima poražen u finalu Lige prvaka (Monaco, Manchester United i Juventus).