Zinedine Zidane dao je vrlo emotivne izjave nakon što je postao trener Real Madrida

Real Madrid's new French coach Zinedine Zidane (L) poses with Real Madrid's president Florentino Perez after a statement at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 4, 2016. Rafael Benitez's unhappy reign in charge of Real Madrid came to an end after just seven months and 25 games when he was sacked and replaced by club legend Zinedine Zidane today. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane u ponedjeljak je postao trener Real Madrida. On je do sada je vodio B momčad tog kluba, a na klupi prve ekipe zamijenit će Rafaela Beniteza koji nije opravdao očekivanja klupske uprave.

Zidane je sada dobio veliku priliku u klubu čiji je dres nosio od 2001. do 2006. i u kojem je okončao igračku karijeru. U dresu Kraljevskog kluba osvojio je jedno nacionalno prvenstvo, dva španjolska Superkupa, Ligu prvaka i europski Superkup.

“Ovo je važan dan za mene”

“Zidane je nedvojbeno jedna od najvećih figura u povijesti nogometa. Zna bolje od bilo koga kako je voditi Real. Zna koliko je teško sjediti na ovoj klupi, poznaje igrače, a bio je i pomoćni trener kad smo osvojili deseti naslov europskog prvaka. Za njega ne postoji riječ nemoguće”, istaknuo je Perez prilikom obraćanja novinarima.

Francuz je bio pomoćnik Carlu Ancelottiju u njegovoj prvoj sezoni u Realu i mnogi su mislili da će biti njegov nasljednik. Perez se prošlo ljeto ipak odlučio za Beniteza, ali svega nekoliko mjeseci kasnije Zidane je dočekao priliku.

“Zahvaljujem predsjedniku i klubu na ukazanoj prilici da budem trener ove momčadi. Ovo je najbolji klub na svijetu, ima najbolje navijače i sada je na meni da dam najbolje od sebe da osvojimo nešto ove sezone. Mislim da će sve biti dobro, a sada je najvažnije da počnemo raditi. Ovo je važan dan za mene, emotivniji sam nego kad sam potpisivao ugovor kao igrač. Dušom i srcem ću raditi ovaj posao”, poručio je Zidane nakon inauguracije.

Zidaneovo imenovanje na trenersku poziciju pohvalio je njegov bivši suigrač u Realu Englez David Beckham koji je na Instagramu napisao da je Francuz najbolja osoba za taj posao.