Top recept

Čokoladni ili voćni desert u čaši - izaberite najbolji recept

Deserti u čaši savršen izbor za desert za sve prilike i prigode

FOTO: Unsplash.com

Deserti u čaši savršen su izbor za desert za sve prilike i prigode. Ponekad je od bezbroj različitih recepata teško izabrati onaj pravi. Izdvojili smo za vas dva recepta za desert u čaši koji će vas oduševiti – i to jedan voćni i jedan čokoladni.

Panna Cotta

Donosimo recept za voćni desert u čaši, koji osim što je vrlo ukusan i osvježavajući ima i dekorativan izgled.

Sastojci:

  • 65 dkg jagoda
  • 120 ml punomasnog mlijeka
  • 300 ml vrhnja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 7 dkg šećera
  • 3 žlice šećera
  • 7 g želatine
  • žličica soka od limuna
  • prstohvat soli
  • jagode za ukrašavanje

Priprema:

Propasirajte jagode. Podijelite na dva dijela – 2/3 i 1/3.

U posudi umutite želatinu i mlijeko. Ostavite 10 minuta.

Stavite kuhati vrhnje, šećer i sol. Pustite da kuha dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. Umiješajte želatinu i odmah miješajte dok se ne otopi. Dodajte 2/3 pirea od jagoda i miješajte dok se smjesa ne sjedini.

Ulijte u čašu i stavite u hladnjak na 3 sata.

Napravite preljev od 1/3 pirea od jagoda i stavite kuhati zajedno 3 žlice šećera i sokom od limuna. Zagrijete dok se šećer ne otopi i maknite s vatre. Ohladite i prelijte preko panna cotte.

Ohladite, ukrasite s jagodama i poslužite ovaj desert u čaši koji je idealan za sve prilike i prigode.

Mousse od tamne čokolade

Drugi recept za desert u čaši je čokoladni desert. Svima poznati desert mousse možete pripremiti i poslužiti kao desert u čaši.

Sastojci:

  • 12 dkg tamne čokolade
  • šalica vrhnja za šlag
  • 12 dkg mliječne čokolade
  • šalica vrhnja za šlag
  • 12 dkg bijele čokolade
  • šalica vrhnja za šlag

Priprema:

Svaku vrstu čokolade natrgajte na male komade i stavite u zasebne posude. U svaku posudu dodajte 60 ml vrhnja za šlag.

Kuhajte na pari jednu po jednu vrstu čokolade. I stavite sa strane da se ohladi.

Kada se čokolada ohladi u svaku posudu dodajte tučeni šlag i dobro promiješajte dok se smjese ne sjedine. U vrećice stavite svaku vrstu čokolade.

Izlijte prvi mousse u čašu i stavite u hladnjak na 15-ak minuta. Ponovite s preostale dvije čokolade. Mousse od čokolade ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata prije posluživanja.