Top recept

Čokoladni biskvit savršenog okusa koji se topi u ustima

Čokoladni desert poslužite uz šalicu toplog čaja ili kave

FOTO: Unsplash.com

Čokoladni kolač ili torta desert je s kojim nikada ne možete pogriješiti. Brojni su recepti za pripremu čokoladnih kolača. Donosimo recept za pripremu jednostavnog čokoladnog biskvita koji se može poslužiti kao samostalni desert ili u kombinaciji s različitim kremema.

Ovaj čokoladni biskvit gotovo je za 45 minuta s pečenjem.

Sastojci za čokoladni biskvit:

  • 6 jaja
  • 15 dkg šećera
  • 30 dkg maslaca
  • 15 dkg čokolade za kuhanje
  • 6 žlica brašna
  • prašak za pecivo

Kako se radi čokoladni biskvit:

Pripremite sve sastojke. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri. I tada krenite s miksanjem žumanjaka i šećera. Dobro izmiksajte te ulijte lagano u otopljenu čokoladu s maslacem. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve izmiksajte kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.

Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka, ali nemojte miksati već lagano izmiješajte.

Čokoladni biskvit ulijte na pripremljeni lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta. Vrijeme pečenja čokoladnog biskvita ovisi o jačini pećnice.

Pečeni čokoladni biskvit ostavite da se ohladi. Ovaj čokoladni biskvit odlično će se slagati sa svim vrstama krema – čokoladnom kremom, kremom od vanilije, kokosa, voćnom kremom…. Koju god vrstu kreme odabrali nećete pogriješiti.

Prepustite se mašti i kreativnosti i napravite čokoladni kolač/tortu baš prema svom ukusu.