Naučite kako napraviti keto kruh od bademovog brašna
Ideja i recepata za keto jela nikada dosta
Keto kruh je kruh s niskim udjelom ugljikohidrata. Radi se od bademovog brašna, nema žitarica i nema kvasca. Keto kruh od bademovog brašna vrlo je jednostavan za pripremu, a savršen je izbor za sendvič ili tost.
Iako postoje različiti recepti kako napraviti dobar keto kruh, odabrali smo recept za keto kruh od bademovog brašna s kojim ne možete pogriješiti.
Keto kruh od bademovog brašna
Gotov je za samo sat vremena, a može se čuvati i do 2 tjedna. Zamotajte ga u kuhinjsku krpu i čuvajte ga u hladnjaku maksimalno 2 tjedna ili zamrznite na maksimalno 6 mjeseci.
Sastojci za keto kruh od bademovog brašna
- 2 šalice bademovog brašna
- 1/2 žličice soli
- žlica praška za pecivo
- 3 žlice mljevenih lanenih sjemenki
- 4 jaja
- 1/2 šalice otopljenog maslaca
- 1/2 šalice vode
Postupak:
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Obložite kalup papirom za pečenje.
U jednu posudu dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj umutite lanene sjemenke, jaja, maslac i vodu. Kada se svi sastojci povežu, dodajte suhe sastojke. Zamijesite tijesto i prebacite ga u pripremljeni kalup za pečenje.
Keto kruh od bademovog brašna pecite oko 40 minuta. Kruh ohladite prije rezanja.
Ovaj recept za keto kruh odličan je izbor za sve i one koji su na dijeti i one koji nisu. Unesite promjenu u vaš jelovnik i zamijenite kruh sa žitaricama za domaći keto kruh od bademovog brašna s niskim udjelom ugljikohidrata.