Zdrav desert

Recept za proteinski kruh s bananom koji može trajati danima

Okus može prilagođen prema želji - bademima, suhim voćem ili čokoladom

FOTO: unsplash

Proteinski kruh odličan je izbor za doručak, desert ili međuobrok. Integralno brašno, grčki jogurt i banane osnovni su sastojci ovog proteinskog kruha. To je kruh s niskim udjelom masti i kalorija, a po kriški ima 13 grama proteina, 145 kalorija i samo 2 grama masti.

Unesite malo promjene u prehranu i napravite ovaj ukusan banana proteinski kruh. Za pripremu je potrebno oko sat vremena.

 

Kako se radi proteinski kruh

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za kruh.

U jednoj posudi pomiješajte banane, grčki jogurt, jabuke, med, jaja i ekstrakt vanilije.

U drugu posudu dodajte integralno brašno, proteinski prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet.

Pomiješajte suhe sastojke s mokrim i napravite glatko tijesto. Kruh stavite u kalup za pečenje i pecite oko 50 minuta. Vrijeme pečenja proteinskog kruha ovisi o jačini pećnice. Kako biste provjerili je li proteinski kruh od banane pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Ako ne izađe čista, kruh još nije pečen.

Pečeni proteinski banana kruh ohladite i poslužite.

U ovaj recept za banana proteinski kruh možete dodati nasjeckane orahe, smrznute borovnice ili komadiće tamne čokolade. Prilagodite ovaj recept svom ukusu i uživajte u zalogajima.

Prema našem receptu za proteinski kruh potrebni su sljedeći sastojci:

  • 40 dkg zgnječenih zrelih banana
  • 20 dkg nemasnog grčkog jogurta
  • 8 dkg naribanih jabuka
  • 2 žlice meda
  • 2 jaja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 8 dkg proteina sirutke u prahu okusa vanilije
  • prašak za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • žličica mljevenog cimeta.