Recept za proteinski kruh s bananom koji može trajati danima
Okus može prilagođen prema želji - bademima, suhim voćem ili čokoladom
Proteinski kruh odličan je izbor za doručak, desert ili međuobrok. Integralno brašno, grčki jogurt i banane osnovni su sastojci ovog proteinskog kruha. To je kruh s niskim udjelom masti i kalorija, a po kriški ima 13 grama proteina, 145 kalorija i samo 2 grama masti.
Unesite malo promjene u prehranu i napravite ovaj ukusan banana proteinski kruh. Za pripremu je potrebno oko sat vremena.
Kako se radi proteinski kruh
Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za kruh.
U jednoj posudi pomiješajte banane, grčki jogurt, jabuke, med, jaja i ekstrakt vanilije.
U drugu posudu dodajte integralno brašno, proteinski prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet.
Pomiješajte suhe sastojke s mokrim i napravite glatko tijesto. Kruh stavite u kalup za pečenje i pecite oko 50 minuta. Vrijeme pečenja proteinskog kruha ovisi o jačini pećnice. Kako biste provjerili je li proteinski kruh od banane pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Ako ne izađe čista, kruh još nije pečen.
Pečeni proteinski banana kruh ohladite i poslužite.
U ovaj recept za banana proteinski kruh možete dodati nasjeckane orahe, smrznute borovnice ili komadiće tamne čokolade. Prilagodite ovaj recept svom ukusu i uživajte u zalogajima.
Prema našem receptu za proteinski kruh potrebni su sljedeći sastojci:
- 40 dkg zgnječenih zrelih banana
- 20 dkg nemasnog grčkog jogurta
- 8 dkg naribanih jabuka
- 2 žlice meda
- 2 jaja
- žličica ekstrakta vanilije
- 8 dkg proteina sirutke u prahu okusa vanilije
- prašak za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- žličica mljevenog cimeta.