Top recept

Veganski popečci od leće odličan izbor za međuobrok, prilog ili predjelo

Popečci bogati povrćem i začinima s kojima ne možete pogriješiti

FOTO: Unsplash.com

Veganski popečci od leće mekani iznutra, a hrskavi izvana. Napravite sami ukusne veganske popečke od leće, povrća i začinskog bilja uz pomoć našeg recepta. Izbor začina možete prilagoditi svom ukusu. Prema našem receptu potrebni su vam sljedeći začini: svježi peršin, češnjak u prahu, sol i papar.

Veganski popečci od leće

Za izradu ovih veganskih popečaka od leće potrebno je 30 minuta. Veganski popečci od leće odličan su izbor za predjelo, međuobrok ili prilog.

Veganski popečci od leće
Unsplash

Sastojci:

  • 20 dkg crvene leće
  • 1/2 luka – narezanog na kockice
  • 15 dkg naribane tikvice
  • 10 dkg naribane mrkve
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica soli
  • prstohvat crnog papra
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Isperite leću i kuhajte je u 6 dcl vode s pola žličice soli. Kada zavrije ostavite da kuha na laganoj vatri oko 15 minuta dok ne omekša. Nakon taga ocijedite leću.
  2. Narezane tikvice ocijedite od viška vode. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
  3. Kada je leća kuhana i ohlađena, pomiješajte je s lukom, mrkvom, začinskim biljem, češnjakom, krušnim mrvicama i začinima.
  4. Napravite smjesu i oblikujte 12 pljeskavica. Smjesu razvaljajte u kugle i lagano dlanom spljoštite.
  5. Popečke stavite na lim za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i pecite oko 30 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Nemojte zaboraviti na maslinovo ulje je ono daje ovim veganskim popečcima od leće hrskavost izvana. Poslužite ih s umakom prema želji i limunom.

Popečke čuvajte u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana. Možete ih i zamrznuti u vrećicama za zamrzavanje. Zamrznute popečke čuvajte u zamrzivaču do 3 mjeseca.