Top recept
Veganski popečci od leće odličan izbor za međuobrok, prilog ili predjelo
Popečci bogati povrćem i začinima s kojima ne možete pogriješiti
Veganski popečci od leće mekani iznutra, a hrskavi izvana. Napravite sami ukusne veganske popečke od leće, povrća i začinskog bilja uz pomoć našeg recepta. Izbor začina možete prilagoditi svom ukusu. Prema našem receptu potrebni su vam sljedeći začini: svježi peršin, češnjak u prahu, sol i papar.
Veganski popečci od leće
Za izradu ovih veganskih popečaka od leće potrebno je 30 minuta. Veganski popečci od leće odličan su izbor za predjelo, međuobrok ili prilog.
Sastojci:
- 20 dkg crvene leće
- 1/2 luka – narezanog na kockice
- 15 dkg naribane tikvice
- 10 dkg naribane mrkve
- 1/4 šalice nasjeckanog peršina
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- žličica češnjaka u prahu
- žličica soli
- prstohvat crnog papra
- maslinovo ulje
Priprema:
- Isperite leću i kuhajte je u 6 dcl vode s pola žličice soli. Kada zavrije ostavite da kuha na laganoj vatri oko 15 minuta dok ne omekša. Nakon taga ocijedite leću.
- Narezane tikvice ocijedite od viška vode. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
- Kada je leća kuhana i ohlađena, pomiješajte je s lukom, mrkvom, začinskim biljem, češnjakom, krušnim mrvicama i začinima.
- Napravite smjesu i oblikujte 12 pljeskavica. Smjesu razvaljajte u kugle i lagano dlanom spljoštite.
- Popečke stavite na lim za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i pecite oko 30 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
- Nemojte zaboraviti na maslinovo ulje je ono daje ovim veganskim popečcima od leće hrskavost izvana. Poslužite ih s umakom prema želji i limunom.
Popečke čuvajte u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana. Možete ih i zamrznuti u vrećicama za zamrzavanje. Zamrznute popečke čuvajte u zamrzivaču do 3 mjeseca.