Vegetarijanska pizza u kojoj će svi uživati
Otkrijte kako se radi šarena vegetarijanska pizza savršenog okusa
Napravite najbolju vegetarijansku pizzu i oduševite svoje ukućane. Recepti i ideje kako napraviti vegetarijanku pizzu su mnogobrojni. Ne zaboravite da svaki recept možete prilagoditi svom ukusu. I ne preostaje vam ništa drugo nego napraviti vegetarijansku pizzu baš prema svom ukusu.
Sastojci za tijesto za pizzu:
- šalica tople vode
- paket suhog kvasca
- žličica šećera
- 2 1/2 glatkog brašna
- 2 žlice maslinovog ulja
- žličica soli
U posudu ulijte toplu vodu i pomiješajte je s kvascem i šećerom. Ostavite 10 minuta dok smjesa ne postane kremasta. Nakon toga dodajte preostale sastojke i napravite glatko tijesto. Pokrijte tijesto s platnenom krpom i ostavite na toplo mjesto. Kada se tijesto udvostruči promiješajte s rukama. Tijesto možete ostaviti još jedanput da se digne ili odmah koristiti za pripremu pizze.
Nadjev za vegetarijansku pizzu:
- 10 dkg kozjeg sira
- žlica maslinovog ulja
- žlica vrhnja ili mlijeka
- 1/4 žlice sušenog origana
- prstohvat soli
- prstohvat mljevenog crnog papra
- šalica kockica šparoga
- šalica graška
- 1/2 šalice naribanog sira – Mozzarella
- 2 žlice ribanog parmezana
- prstohvat mljevene crvene paprike
Pripremite sve sastojke i uključite pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa. Razvaljajte tijesto za pizzu i stavite ga u kalup.
U posudi pomiješajte kozji sir, maslinovo ulje, mlijeko ili vrhnje, sušeni origano, sol i papar. Kada se svi sastojci dobro sjedine dobivenom smjesom premažite tijesto. Odrežite drvene krajeve šparoga i narežite na kockice. Po smjesi od kozjeg sira ravnomjerno rasporedite kockice šparoga i grašak. Prelijte s naribanom mozzarellom.
Vegetarijanska pizza je gotova. Pecite je 10-ak minuta. Kada je gotova, možete dodati parmezan i crvenu papriku po vrhu. Neka se 5 minuta ohladi i poslužite je.