Danas u kinu Europa počinje 27. Animafest, a mi ga najavljujemo kroz naš mali video o Ježevoj kućici

Animafest traje od 5. do 10. lipnja; u Europi, Tuškancu i Kinoteci

Veliki festival animiranog filma, Animafest, počinje danas, svečanim otvaranjem u kinu Europa. U pet dana bit će prikazano nešto više od 300 filmova, uz popratne sadržaje poput izložbi, promocija knjiga i predavanja autora.

Među filmovima koji danas otvaraju festival je i “Ježeva kuća”, animirana verzija priče Branka Ćopića koju mnogi pamte iz djetinjstva. Redateljica Eva Cvijanović započela je rad na Ježurki još 2014., a u nekom trenutku pridružili su joj se i Rade Šerbedžija u ulozi naratora te Darko Rundek kao autor glazbe.

Ježurka je već zaslužio nagradu

Film je nagrađen posebnim priznanjem dječjeg žirija na ovogodišnjem Berlinaleu, a osim Ježurke Eve Cvijanović, u konkurenciji je još 5 hrvatskih filmova, među kojima se ističe još jedna obrada poznate priče, točnije “Crvenkapica Redux” autora Danijela Žeželja, dosadašnjeg strip autora koji se odlučio okušati u svijetu animacije.

Animafest traje od 5. do 10. lipnja s projekcijama u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka, s popratnim sadržajima u tunelu Grič, Vinylu, FER-u, Galeriji Ulupuh i nekolicini drugih mjesta. Više o festivalu te rasporede svih događanja možete pronaći na službenoj stranici Animafesta.