Bandićevac Lovrić pustio snimku radnika Čistoće nakon odrona otpada: 'Eksplodirao je Jakuševec'

Bivši Bandićev pročelnik Ivica Lovrić kaže da su dvije godine upozoravali Grad i Državni inspektorat zbog Jakuševca

FOTO: Luka stanzl/PIXSELL

Ivica Lovrić iz Kluba nezavisnih zastupnika, dugogodišnji bliski suradnik bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, pustio je novinarima glasovnu poruku za koju je kazao kako ju je jutros snimio jedan od radnika Čistoće na Jakuševcu.

”Eksplodirao je Jakuševec, ja sam bio na kompostani u kontejneru. Kad je to počelo gorjeti, Jadranko, slavim drugi rođendan, stari. U zadnji čas sam izašao van. Čovjek je naš bez ruke ostao. Odnijelo ga je skroz do nasipa na glavnu cestu, ej. Užas, užas”, čuje se na snimci razgovor radnika Čistoće s drugim kolegom.

‘Upozoravali smo Tomaševića i inspektorat’

Bivši Bandićev pročelnik kaže da dvije godine upozoravaju gradonačelnika Tomislava Tomaševića i Državni inspektorat zbog nezakonitog odlaganja biootpada.

”Kada neodgovorni diletanti dođu u poziciju da upravljaju Gradom onda to završava tragično. Nažalost, bilo smo u prilici, naročito mi iz oporbe u protekle dvije godine, upozoravati javnost i Tomaševića da način na koji on upravlja Gradom, a poglavito kako upravlja Jakuševcem, da će se tragedija i dogoditi”, rekao je Lovrić novinarima na Jakuševcu.

Kaže da će se tragedije događati i dalje. ”Ne samo da smo upozoravali Tomaševića, nego dvije godine upozoravamo Državni inspektorat i glavnog inspektora Andriju Mikulića što se događa. Međutim, inspektorat Tomaševićeve protuzakonite radnje uporno štiti. Da je inspektorat radio svoj posao ovo se ne bi dogodilo. Pozivam Tomaševića i Mikulića na ostavku jer Zagrepčani se ne mogu osjećati sigurno dok su oni na svojim mjestima”, poručio je Lovrić.

Do daljnjeg otpad ne ide na Jakuševec

Podsjetimo, u urušavanju brda otpada na Jakuševcu ozlijeđeno je troje radnika Čistoće, od kojih jedan teško. Tomašević je na konferenciji za medije rekao da do daljnjeg nema odlaganja otpada na Jakuševcu.

“Ono je suspendirano, na državnim institucijama je da kažu gdje se može odlagati i može li se odlagati”, kazao je. Rekao je i da se nada kako kontejneri u Zagrebu neće biti pretrpani smećem. Dodao je da su neki izvidi još u tijeku i da se još neke analize čekaju.

Gradonačelnik Zagreba želi hitan sastanak s Vladom. ”Da se utvrdi što se sve treba napraviti da se odlagalište zatvori. Obećanja su bila 20 godina da će se ono zatvoriti. Nije se dogodilo. Mi radimo sve što možemo, ali to nije samo na Gradu, i do države je. Tražimo da se što hitnije odlagalište zatvori i da se otvori centar u Resniku”, zaključio je.