Bešćutnog ubojicu šalju u kućni pritvor jer se jako udebljao. Svoju djevojku ubio jer ga je prekorila zbog mrvica

Nesretnoj djevojci zadao je čak 57 uboda nožem

FOTO: Privatni album

Sud u Torinu odobrio je kućni pritvor Dimitriju Fricanu, 35-godišnjaku iz Bielle, koji služi 30-godišnju kaznu zbog ubojstva djevojke.

Pretio je i teški pušač, a pati i od drugih patologija, navedeno je u obrazloženju odluke. “Zbog pretilosti i funkcionalnih ograničenja koja proizlaze iz polineuropatije u donjim i gornjim udovima nije u stanju samostalno obavljati svoje dnevne potrebe i potrebna mu je pomoć koju ne može dobiti u zatvoru”, piše između ostalog u odluci.

Fricano je 11. lipnja 2017. nakon svađe nožem izbo svoju djevojku Eriku Preti (25) dok su bili na odmoru u vili u San Teodoru na Sardiniji. Nesretnoj djevojci zadao je čak 57 uboda nožem, a razlog svađi, kako pišu talijanski mediji, to što ga je prekorila zbog mrvica koje je ostavio za sobom.

“Česte epizode prejedanja”

U obrazloženju odluke suda navodi se i da se u zatvoru osuđeniku ne mogu osigurati niskokalorični obroci pa je utvrđeno njegovo daljnje povećanje težine, “uz česte epizode prejedanja”.

Zbog njegova stanja, tvrdi se u odluci suda, “on nije u mogućnosti provoditi normalne aktivnosti liječenja niti imati kvalitetu svakodnevnog života koji može se smatrati suglasnim s člankom 27. Ustava. Zbog stanja velike debljine, unatoč tome što ima invalidska kolica, nije u mogućnosti pristupiti uslugama zbog postojećih arhitektonskih barijera i poteškoća povezanih s mogućnošću kretanja s ovim pomagalom”.

U ovom trenutku, ističe se, preostaje mu samo da kaznu odsluži u roditeljskom domu, gdje će ga i dalje pratiti liječnici, piše Corriere della Sera.