Bivši snajperist HV-a osuđen na 20 godina zatvora. Pred hotelom je hladnokrvno likvidirao dvojicu mladića

Pejović je tijekom suđenja tvrdio da je nevin i da žrtve nikada nije vidio

15.02.2013., Split - Savo Pejovic na Zupanijskom je sudu osudjen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo na parkiralistu hotela Jadran u Segetu u travnju 2005. rPhoto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Bivši kapetan JNA i snajperist HV-a Savo Pejović treći je put nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo u Segetu u travnju 2005. godine, javlja Dalmatinski portal. Prema presudi, Pejović je tada likvidirao 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlicu i njegovog prijatelja 18-godišnjeg Nenada Rakijara.

U Kozlicu je pritom ispalio najmanje osam hitaca, u Rakijara tri. Nikada nije pronađeno oružje s kojim je počinjeno dvostruko ubojstvo na parkingu hotela Jadran.

Pejović je tijekom suđenja tvrdio da je nevin i da žrtve nikada nije vidio.

Ključan dokaz je metak

Vijeće Županijskog suda u Splitu drži da mu je krivnja dokazana, i to na temelju, prije svega, metka koji je nađen tijekom pretrage, a za kojeg je ustanovljeno da je bio u istom oružju kao i čahura pronađena na mjestu ubojstva.

Na objavi presude Pejović nije se pojavio. Branitelj je kazao da vjerojatno nije imao novca da plati put do Splita, piše Dalmatinski portal.

Pejović je do sada dva puta bio osuđen, no presude su ukidane iz formalnih razloga.