Policija traga za Savom Pejovićem, bivšim snajperistom HV-a koji je osuđen za ubojstvo dvojice mladića pred hotelom

Policija od srijede traži Savu Pejovića (64) koji je na Županijskom sudu ovoga tjedna treći put osuđen na 20 godina zatvora

15.02.2013., Split - Savo Pejovic na Zupanijskom je sudu osudjen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo na parkiralistu hotela Jadran u Segetu u travnju 2005. rPhoto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Policija od srijede traži Savu Pejovića (64) iz Deanovca koji je na Županijskom sudu ovoga tjedna treći put nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za ubojstvo dvojice mladića u Segetu Donjem. Ubojstvo je počinjeno još 2005.

S obzirom da se nije pojavio u splitskoj sudnici tijekom izricanja presude sud je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora temeljem kojega ga policija traži i treba ga odvesti u zatvor. U slučaju da ga ne pronađu za njim će se raspisati tjeralica, doznaje se na sudu.

Na suđenju je dokazano kako je Savo Pejović u gluho doba noći u travnju 2005. godine na parkiralištu hotela Jadran u Segetu Donjem ubio zaštitara Nediljka Kozlicu (22) i njegovog prijatelja Nenada Rakijara (18). U zaštitara je ispalio osam, a u njegova prijatelja tri metka iz pištolja i tzv. škorpiona.

Pejović je na sudu tvrdio da nije kriv

Iako je suđenje dugo trajalo još uvijek nije utvrđen motiv ubojstva niti je pronađeno oružje kojim su mladići ubijeni. Tijekom pretrage je među brojnim čahurama i zrnima pronađen jedan koji je, kasnije će se pokazati, bio u oružju kao i čahura pronađena na mjestu ubojstva.

Pejović je na sudu tvrdio da nije kriv za ono što ga se tereti jer mladiće nikada nije vidio, a u noći ubojstva je bio kod kuće.

Sutkinja je prilikom izricanja presude istaknula da je Savo Pejović dvostruko ubojstvo počinio planirano, bešćutno, okrutno i bezobzirno. Osuđeni Pejović bivši je kapetan nekadašnje JNA i snajperist Hrvatske vojske.