Dejan Dragijević priznao da je zadavio malenu Danku. Istražiteljima otkrio tko mu je pomogao da se riješi tijela curice

Drugoosumnjičeni je do detalja opisao stravičan zločin koji je počinio sa Srđanom Jankovićem

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Dejan Dragijević (50), jedan od dvojice osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji, priznao je u petak navečer na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru da je on zadavio Danku Ilić, piše Blic.

Prema navodima srpskog portala, Dragijevića je tužiteljstvo slušalo više od dva sata. Rekao im je da su mu otac i brat pomogli da se riješi tijela. Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić ranije je za TV Prvu rekao da se drugi osumnjičenik, Srđan Janković, branio šutnjom.

”Za razliku od njega, drugoosumnjičeni Dejan Dragijević je gotovo dva sata pričao do detalja što se sve dogodilo. On je kazao da je nakon udarca kolima malena Danka pala, a da je on sa sjedišta suvozača istrčao, prišao djevojčici i počeo ju daviti golim rukama. Stiskao joj je svom silinom vrat i ona je vrlo brzo, po njegovoj procjeni, prestala disati. Nakon toga ubacili su njezino tijelo u gepek, a zatim odvezli i bacili na deponij”, neslužbeno se doznaje iz Tužilaštva.

Ne žele otkriti gdje je tijelo

Istražiteljima je i dalje nejasno zašto Dragijević i Janković kriju gdje su sakrili tijelo. U subotu je policija s cisternom za isušivanje septičke jame došla do kuće Dejana Dragijevića i pretražuju jamu. ”Pretražit ćemo septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići”, rekao je Ninoslav Cmolić koji je objasnio da se osumnjičenima priče poklapaju sve do pitanja gdje je ostavljeno tijelo djevojčice.

”Oni su potvrdili prethodnu priču, do detalja opisali što se dogodilo, do detalja opisali svoju ulogu, priznali sve, ali opet je glavnoosumnjičeni da je lišio života malu Danku u automobilu, na kraju stao i rekao: ‘Gdje sam sakrio tijelo, ne sjećam se”’, rekao je Cmolić.

Prema dosad poznatim informacijama, na dan kada je nestala Danka, službeni automobil Vodovoda vozio je Dragijević, a Janković je bio suvozač. Vozač automobila je ispričao svoju verziju priče, koja se poklapa sa suvozačevom, kazao je Cmolić. ”Vozač ne zna gdje je tijelo skriveno. Suvozač to zna. Međutim, oni su razgovarali dva-tri dana nakon toga, a ovaj mu je rekao: ‘To je moja briga, ja sam odradio što je trebalo’”.

Otkrile ih kamere

Načelnik policije objasnio je da je potraga za Dankom trajala 10 dana zbog ogromne količine informacija koje su stizale sa svih strana.

“Ključan trag je bio taj što smo pregledali kamere i utvrdili da je njihov automobil jedan od dva koja su prošla i zadržavala se na tom području. Trebalo je identificirati taj automobil i vozače. Tog dana su poligrafski testirani, ali bili su pod utjecjem alkohola. Imali su zakašnjelu reakciju na pitanje jeste li ubili dijete, što nije bilo dovoljno da im se odredi pritvor”, rekao je Cmolić.

Obojici osumnjičenih određeni je jednomjesečni istražni zatvor, a ocu i bratu Dejana Dragijevića policijsko zadržavanje do 48 sati.