Uhićeni otac i brat jednog od osumnjičenih za Dankino ubojstvo. Cure mučni detalji iskaza: 'To gdje je njezino tijelo je moja briga'

Načelnik policije otkrio je u čemu se priče osumnjičenih razlikuju

05.04.2024., Zajecar - Na visi sud u Zajecaru privedeni su Srdjan Jankovic i Dean Dragijevic, optuzeni za smrt malene Danke Ilic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Otac i brat Dejana Dragijevića, jednog od dvojice osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić kod Bora u Srbiji, uhićeni su zbog sumnje da su im pomogli sakriti tragove zločina. Rekao je to u gostovanju na TV Prvoj načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

Sudac istrage u Tužiteljstvu u Zaječaru sinoć je saslušao Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića. Janković se, objavilo je Tužiteljstvo, branio šutnjom, dok je Dragijević priznao zločin, isto kao i na ispitivanju u policiji.

Do detalja opisali zločin

Cmolić je otkrio i kako je teklo saslušanje osumnjičenih. “Oni su ispričali način na koji se sve dogodilo, tko je koju ulogu imao. Međutim, dva dana nakon tragičnog događaja, jedan se vratio i uzeo tijelo i sklonio ga i neće priznati gdje je sakrio tijelo”, kaže šef policije.

Dvojica osumnjičenih su do detalja opisali kako su ubili malenu Danku, no priče im se ne poklapaju kada se postavljaju pitanja o tome gdje je ostavljeno tijelo djevojčice. ”Oni su potvrdili prethodnu priču, do detalja opisali što se dogodilo, do detalja opisali svoju ulogu, priznali sve, ali opet je glavnoosumnjičeni da je lišio života malu Danku u automobilu, na kraju stao i rekao: ‘Gdje sam sakrio tijelo, ne sjećam se”’, rekao je Cmolić.

‘Odradio sam što je trebalo’

Vozač automobila je ispričao svoju verziju priče, koja se poklapa sa suvozačevom. ”Vozač ne zna gdje je tijelo skriveno. Suvozač to zna. Međutim, oni su razgovarali dva-tri dana nakon toga, a ovaj mu je rekao: ‘To je moja briga, ja sam odradio što je trebalo'”, ispričao je detalje Cmolić.

Načelnik policije objasnio je da je potraga za Dankom trajala 10 dana zbog ogromne količine informacija koje su stizale sa svih strana. “Ključan trag je bio taj što smo pregledali kamere i utvrdili da je njihov automobil jedan od dva koja su prošla i zadržavala se na tom području. Trebalo je identificirati taj automobil i vozače. Tog dana su poligrafski testirani, ali bili su pod utjecjem alkohola. Imali su zakašnjelu reakciju na pitanje jeste li ubili dijete, što nije bilo dovoljno da im se odredi pritvor”, rekao je Cmolić.

Određen im istražni zatvor

Nakon što su saslušani u Tužiteljstvu, sudac istrage odredio je Dragijeviću i Jankoviću istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Prema dosad poznatim informacijama, 26. ožujka, na dan kada je nestala Danka, službeni automobil Vodovoda vozio je Dragijević, a Janković je bio suvozač. Oni su tog dana u Boru stali u blizni kuće obitelji Ilić kako bi mokrili. Danka je u jednom trenutku izašla iz dvorišta, a oni su ju automobilom udarili samo nekoliko metara od kuće, brzinom od 20 kilometara na sat.

Janković je izašao iz automobila i uzeo tijelo djevojčice koja je bila bez svijesti, a oni su mislili da je mrtva. Tijelo djeteta ubacio je u vozilo među alat. U jednom trenutku Danka je došla svijesti, a onda su ju udavili i bacili tijelo na deponij.