Dječak (14) ubio sestru (23), u njega zatim pucao stariji brat (15). Nisu se mogli dogovoriti kome pripada više božićnih darova

Pucnjava je, kažu iz policije u saveznoj državi Floridi, uslijedila nakon žestoke svađe

FOTO: PINELLAS COUNTY SHERIFF'S OFFICE, Pixsell

Dva brata tinejdžera uhićena su u američkoj saveznoj državi Floridi nakon što je jedan od njih iz vatrenog oružja ubio 23-godišnju sestru nakon svađe oko božićnih darova. Djevojku je hicem u prsa usmrtio 14-godišnjak dok je ona držala svog 10-mjesečnog sina u nosiljci, priopćio je ured lokalnog šerifa.

Dječaka je tada ustrijelio i teško ranio njegov stariji brat (15) koji je izvadio vlastiti pištolj. Pucnjava je, kažu iz policije, uslijedila nakon svađe oko toga tko će dobiti više božićnih darova.

Šerif Bob Gualtieri rekao je novinarima da je stariji tinejdžer pobjegao s mjesta događaja i odbacio pištolj, ali da je u međuvremenu je priveden. Mlađi brat, koji je pucao u sestru, prevezen je u bolnicu u stabilnom stanju i bit će priveden kada se oporavi, prenosi BBC.

Stariji brat optužen za pokušaj ubojstva

Lokalni tužitelji će razmotriti slučaj i odlučiti hoće li 14-godišnjaka za ubojstvo sestre optužiti i tretirati kao odraslu osobu, dodao je šerif Gualtieri.

Nesretna 23-godišnjakinja nakon pucnjave je prevezena u bolnicu, gdje je proglašena mrtvom. Njezino dijete, koje je bilo na mjestu stravičnog zločina, nije ozlijeđeno.

Stariji brat uhićen je i optužen za pokušaj teškog ubojstva.