Djevojčica (3) puštena kući iz osječkog KBC-a nakon trovanja ugljičnim monoksidom

Trovanje se navodno dogodilo u kupaonici

27.11.2018., Osijek - Gradonacelnik Ivan Vrkic s ravnateljem KBC Osijek doc. dr.sc. Zeljkom Zupcicem i suradnicima obisao je prostorije Klinike za ginekologiju i opstetriciju obnovljene novcem koji je donirao Grad Osijek i to u iznosu od 100 000 kuna.rrPhoto: Dubravka Petric/PIXSELL
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Djevojčica koja je sinoć zbog trovanja ugljičnim monoksidom završila u osječkom KBC-u, puštena je kući, javlja Danas.hr.

“Djevojčica u dobi od nepune tri godine primljena je u Kliniku za pedijatriju zbog akutne intoksikacije ugljičnim monoksidom. Nakon učinjene obrade i opservacije, otpuštena je kući općeg stanja i urednog statusa”, rekli su iz KBC-a Osijek za Danas.hr.

Trovanje ugljičnim monoksidom

Majka je sinoć u 20:50 sati stigla s djetetom u bolnicu, a osječka policija izvijestila je da su zaprimili dojavu iz KBC-a o potencijalnom trovanju djeteta ugljičnim monoksidom prilikom kupanja u kupaonici.

Potvrdili su da provode izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja, koji se dogodio u stanu u središtu Osijeka.

Podsjećamo, krajem prošloga mjeseca došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom, također u Osijeku. Otrovale su se tada četiri osobe. Hitno su prevezene u KBC Osijek gdje im je pružena liječnička pomoć, a nakon toga su puštene na kućnu njegu. Iz bolnice su trovanje prijavili policiji koja je otkrila da se incident dogodio u stanu.