Foto. U Banjsko Polje stiglo specijalno pojačanje. Od zore su u potrazi za nestalom Dankom

Potraga za nesretnom dvogodišnjakinjom ušla je u četvrti dan

Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, iz Sektora za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, rano jutros započela su pretragu terena oko kuće u Banjskom Polju ispred koje je u utorak nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca s pet terenskih vozila i spasilačkim psom Zigijem, piše Telegraf. Zigi je s timom pomagao i nakon snažnog potresa u Turskoj gdje je tražio ljude pod ruševinama.

MUP RS
MUP RS

Podsjetimo, dvogodišnja Danka nestala je u Banjskom polju kod Bora u utorak oko 13:45. Od tada za njom traje potraga, a u Srbiji je prvi put bio aktiviran Amber Alert. Jučer je policija cijeli dan kopala i pregledavala teren te raščišćavala mjesto gdje je Danka posljednji put viđena.

U večernjim satima u četvrtak su na mjesto stigla policijska vozila pod rotacijskim svjetlima, a zatim i vatrogasci. Prethodno su oko 19 sati užurbano i uz rotacije napustili stanicu i krenuli prema mjestu nestanka. Kako je neslužbeno pisao Blic, policija osnovano sumnja da je nešto s nestankom djevojčice povezano s lokacijom pored mjesta nestanka.

Roditelji ispitani

Uz bagere koji su očistili teren na mjestu na kojemu je nestala Danka, policijske su ekipe okružile kuću Ilićevih u Banjskom polju. Policija je pregledavala šahtove oko kuće i čistila teren kako bi potraga za djevojčicom bila lakša. Kuću su pretražili i infracrvenom kamerom koja bilježi sve objekte čija je temperatura iznad apsolutne nule bez obzira na osvjetljenje. Očišćeni su dvorište i gospodarski objekt u kojem se nalazi sijeno i slama.

MUP RS

Roditelji malene Danke, Ivana i Miloš, u četvrtak su ponovno dovedeni u policiju u Bor gdje su dan ranije ispitani u prisustvu radnika Centra za socijalni rad. Nisu osumnjičeni već je s njima obavljen informativni razgovor. Majka je odbila poligrafsko testiranje jer je trudna, pisali su ranije srpski mediji.

Također, u četvrtak su na području općine Hadžići u Bosni i Hercegovini uhićena trojica muškaraca koji su na društvenim mrežama tvrdili da znaju gdje se nalazi Danka. Tražili su 50.000 KM (oko 25.000 eura) da otkriju njezinu lokaciju, da bi na kraju pri uhićenju govorili da su se ”samo šalili”.