Video. Na ispitivanje privedeni oni tipovi koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je Danka. Policija objavila snimku

Tražili su 25.000 eura da otkriju lokaciju nestale djevojčice

FOTO: MUP Srbije

MUP Srbije objavio je snimku privođenja trojice muškaraca u Bosni i Hercegovini koji su tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka Ilić (2) koja je nestala kod Bora u Srbiji. Na području općine Hadžići uhićeni su Bashar Tufankiji (22), Zakuan Tufankiji (52) i Muhamed Tufankiji (23), piše Klix.

Trojica muškaraca su navodno na TikToku tvrdila da znaju gdje se nalazi Danka i tražili 50.000 KM (oko 25.000 eura) da otkriju njezinu lokaciju. Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije BiH locirali su ih putem IP adresa. Policija je pretražila šire područje gdje su se uhićeni nalazili, no nisu pronašli djevojčicu, a trojac je nakon uhićenja navodno rekao da su se ”samo šalili”.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka nestala je u Banjskom polju kod Bora u utorak oko 13.45 sati. Od tada za njom traje potraga, a u Srbiji je prvi put bio aktiviran Amber Alert. Jučer je policija cijeli dan kopala i pregledavala teren te raščišćavala mjesto gdje je Danka posljednji put viđena, a u večernjim satima na mjesto događaja su stigla policijska vozila pod rotacijskim svjetlima, a zatim i vatrogasci.

Prethodno su oko 19 sati užurbano i uz rotacije napustili stanicu i krenuli prema mjestu nestanka. Po neslužbenim saznanjima Blica, policija osnovano sumnja da je nešto s nestankom djevojčice povezano s lokacijom pored mjesta nestanka.

Roditelji ispitani

Uz bagere koji su očistili teren na mjestu na kojemu je nestala Danka, policijske ekipe su okružile kuću Ilićevih u Banjskom polju, a policajci su pregledavali šahtove oko kuće. Policija čisti teren kako bi potraga za djevojčicom bila lakša. Kuću su pretražili i infracrvenom kamerom koja bilježi sve objekte čija je temperatura iznad apsolutne nule bez obzira na osvjetljenje. Očišćeni su dvorište i gospodarski objekt u kojem se nalazi sijeno i slama.

Roditelji malene Danke, Ivana i Miloš, u četvrtak su ponovno dovedeni u policiju u Bor gdje su dan ranije ispitani u prisutnosti radnika Centra za socijalni rad. Nisu osumnjičeni već je s njima obavljen informativni razgovor. Majka je odbila poligrafsko testiranje jer je trudna, pisali su ranije srpski mediji.