Gotov očevid, DORH objavio: Vozač terenca je prešao na suprotnu traku i udario auto

U automobilu su poginulu supružnici, a u terencu vozač

11.02.2022.,  Zagreb - Oko 4.20 na autocesti A1, u blizini Demerja doslo je do prometne nesrese u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Policijski ocevid je u tijeku, a premet se odvija usporeno jednom prometnom trakom. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) Karlovac objavilo je detalje očevida stravične prometne nesreća na A1 u kojoj su poginule tri osobe. Nesreća se dogodila noćas oko 01:40 na 48. kilometru autoceste A1.

Kako navode, vozač osobnog automobila mađarskih registarskih oznaka, za sada neutvrđenog identiteta, uslijed nepropisnog kretanja vozilom voznom trakom iz smjera juga prema sjeveru udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Potom je prešao na suprotnu traku u smjeru Splita i prednjom stranom auta udario u drugi, hrvatskih registarskih oznaka, koji se kretao u smjeru Rijeke. Njime je upravljao hrvatski državljanin rođen 1976. godine.

Slijedi obdukcija poginulih

Poginuo je vozač (48) iz automobila hrvatskih registarskih oznaka i njegova suvozačica (47). Također, poginuo je vozač automobila mađarskih registarskih oznaka, a njegov identitet još uvijek nije utvrđeno.

Naloženo je provođenje obdukcije smrtno stradalih osoba te su u tijeku izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće, kao i utvrđivanje identiteta svih sudionika prometne nesreće.

ŽDO također javlja da je očevidom utvrđeno da je 12 osoba ozlijeđeno. Prema neslužbenim informacijama, radi se o migrantima koji su se nalazili u vozilu mađarskih registarskih oznaka. Također, prema neslužbenim informacijama, terenac ima mjesta za sedam osoba, a u vozilu ih je bilo 12, 11 putnika i vozač.

Glavnina ozlijeđenih su stranci

Ravnateljica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić rekla je da su u automobilu hrvatskih registracija smrtno stradali roditelji maloljetnog dječaka dovezenog u bolnicu s teškim ozljedama. Dodala je i da ostali ozlijeđeni dovedeni u tu ustanovu nisu u životnoj opasnosti te je precizirala da je jedna osoba podvrgnuta operaciji bedrene kosti. Kazala je i kako su glavnina ozlijeđenih stranci, navodno egipatskog državljanstva.

Šestero ozlijeđenih je prevezeno u karlovačku bolnicu, a ostali u bolnice u Ogulinu, Rijeci i Zagrebu. U zagrebačkom i riječkom KBC-u te u ogulinskoj bolnici nisu željeli davati informacije o stanju ozlijeđenih.

Promet na autocesti A1 između čvora Novigrad na Dobri i čvora Karlovac u smjeru juga je normaliziran nešto prije 9 sati i odvija se bez teškoća, javila je Policijska uprava karlovačka.