Grčki mediji: Na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a pronađen je DNK Grka uhićenog prije nekoliko dana

BBB-i koji su uhićeni u tim neredima još su grčkim zatvorima

13.08.2023., Atena, Grcka - Poslejdnja skupina privedenih navijaca izlazi pred skudskog istrazitelja izjasniti se o optzbama koje im se stavljau na teret. Inace, svi do sada navijacima koji su izvedeni pred istrazitelja produzen je pritvor. Photo: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL
FOTO: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

DNK uzorak pronađen na nožu koji je pronađen na mjestu tučnjave i na kojem ima krvi ubijenog navijača Michalisa Katsourisa pripada huliganu koji je uhićen prije nekoliko dana, pišu grčki mediji.

Huligan je ranije osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., a uhićen je prošlog četvrtka kako bi odslužio kaznu. Najavljivalo se da će ga vlasti ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Katsourisa, navijača AEK-a, piše Protothema.gr. Podsjetimo, BBB-i koji su uhićeni u tim neredima još su grčkim zatvorima.

Ispitan pa pušten

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35), koji je nakon nereda bio ispitan kao svjedok pa pušten. Njegovi odvjetnici sada su u priopćenju negirali da je upleten u Katsurisovu smrt.

Tada je izjavio da je u neredima bio u blizini Katsourisa te da je imao nož, koji je izgubio te noći. Dodao je da mu je stradali navijač bio prijatelj te da je nož izgubio prije incidenta u kojem je Katsouris stradao.

Po grčkoj televiziji ERT, DNK identifikacija nije dovoljna za podizanje kaznene prijave protiv njega.

Ni otisci ni genetski materijal

Po informacijama koje su objavili grčki mediji, na dvama noževima pronađenim na mjestu ubojstva detektirana je mješavina genetskog materijala koji sadrži i genetske elemente Michalisa Katsourisa.

Za jedan od tih noževa govorilo se da pripada 23-godišnjem hrvatskom optuženiku, no tijekom davanja iskaza on je ustvrdio da nož nije njegov te da na njemu nisu pronađeni ni njegovi otisci prstiju ni njegov genetski materijal.