Izgleda da je netko u zatvoru pretukao ubojicu Luke Bančića. On tvrdi da je pao s kreveta

Nakon medicinske obrade vraćen je iza rešetaka

30.11.2023., Split- Zatvor Bilice u Splitu  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Slobodna Dalmacija piše da je sinoć na Objedinjeni hitni prijem splitskog KBC-a primljen Ante Rušić, osumnjičeni za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića. Iz zatvora na Bilicama došao je s ozljedama glave i čeljusti, piše lokalna novina.

Nakon medicinske obrade vraćen je u zatvor. Rušić je navodno pravosudnim policajcima i liječnicima kazao da je pao s kreveta te nije nikoga htio optužiti za svoje ozljede. No, liječnicima je bilo teško za povjerovati da se takve ozljede mogu dobiti od pada s kreveta, dodaje Slobodna.

U Splitu održan prosvjed

Inače, danas je u Splitu održan miran prosvjed pod nazivom ‘Danas Luka, sutra Ja’. Luka Bančić je ubijen u noći s petka na subotu, a ono što je kod njegovih sugrađana izazvalo revolt je, između ostalog, činjenica da se Ante Rušić sumnjiči za takozvano obično ubojstvo. Po procjenama policije, na prosvjedu se okupilo više od 2000 građana.

Stotine ljudi okupile su se jučer na splitskom Lovrincu na sprovodu ubijenog mladića, a sinoć su mu stotine odale počast na igralištu Osnovne škole Plokite u njegovom kvartu.