Novi detalji. U Splitu je ubijen mladi nogometaš, poznato je i tko je ubojica. Susjedi tvrde: 'Kod braće je dolazio i Stanislav Zavadlav'

Susjedi braće kažu da nisu djelovali opasno

24.02.2024., Split - Nakon sto je 22-godisnjak nocas preminuo u splitskoj bolnici od posljedica ubadanja nozem, policija obavlja izvide u ulici Domovinskog rata. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Splitu je noćas ubijen 22-godišnji mladić, a policija istražuje dvije osobe povezane s ubojstvom. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, ubijeni je bio nogometaš u klubu nedaleko Splita.

Mladić se iza ponoći na Mažuranićevom šetalištu u Splitu navodno sukobio s braćom koji su, kako tvrde susjedi – ovisnici, a jedan od njih ga je nakon svađe ubo nožem u prsa. Iako su dvije osobe uhićene, Slobodna piše da je samo jedan od njih, 31-godišnji A. R., nakon kriminalističke obrade prijavljen. Inače, izbodeni mladić je preminuo u splitskoj bolnici gdje su ga 45 minuta pokušavali reanimirati.

”Ufilmao si je da je faca’

Susjedi braće i vlasnici kafića u kojima su česti gosti kažu da inače ne djeluju opasno. “Dosađivali su, onako ispijeni, ponekad i jako neuredni, tražili bi pola eura, euro. Prije dva mjeseca jedan od njih je ispred jednog kafića u blizini napravio incident pa su ga potjerali. Nije se opirao”, kažu ljudi koji poznaju braću i tvrde da su ovisnici.

”Oni se stalno drogiraju. Žive u stanu s bolesnom majkom, a stalno smo kod njih viđali Stanislava Zavadlava”, govore vlasnici okolnih kafića i susjedi. O osumnjičenom za ubojstvo govore da je ”inače onako malo dosadan, ali ne posebno agresivan”. ”Ali u posljednje vrijeme je ufilmao da je on neka važna faca u krim miljeu i to govorio okolo, a mi smo se na to smijali”, otkrila je jedna njegova susjeda.

Policija istražuje dvije osobe

Splitsko-dalmatinska policija kriminalistički istražuje dvije osobe povezane s ubojstvom 22-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u subotu, oko 1 sat na Mažuranićevom šetalištu u Splitu izboden nožem. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Željka Radošević kazala je da su dvije osobe uhićene nakon što je policija, odmah po dojavi o događaju, započela potragu za počiniteljem.

Dodala je da očevidom rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu te da će policija priopćiti više informacija o događaju nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja. Policija još ne ide s kvalifikacijom kaznenog djela pa se samo može nagađati je li to bilo ubojstvo iz koristoljublja ili će krim-istraživanje pokazati i nešto drugo kao motiv.

Imao tešku ubodnu ranu prsišta

Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Josip Krnić rekao je novinarima da je 22 godišnjak s tešku ubodnom ranom u predjelu desnog prsišta doveden na odjel hitne pomoći bez vitalnih znakova.

Pristupili su odmah reanimaciji ali bezuspješno te su nakon 45 minuta proglasili smrtni ishod.