Izlaze novi detalji premlaćivanja učenice u Opatiji. Progovorili roditelji, izgleda da je sve krenulo zbog banalnog razloga

Došlo je i do susreta dviju vršnjakinja u centru Rijeke, ali niti on nije prošao bez incidenta

07.10.2023., Rijeka - Mnogobrojni policajci patroliraju gradskim ulicama uoci nogometnog Jadranskog derbija izmedju Rijeke i Hajduka. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom subotnjeg izlaska u Opatiji skupina srednjoškolki pretukla je učenicu drugog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije nanijevši joj teške tjelesne ozljede. Njezini roditelji kazali su da je pet učenica prvog i drugog razreda riječke Škole za trgovinu i modni dizajn te opatijske Obrtničke škole cipelarilo njihovu kćer te su je htjele baciti u more.

Kazali su i da njihova kći poznaje jednu od djevojaka i to još iz osnovne škole koja je bila inicijator incidenta u kojem je stradalo njihovo dijete. Novom listu javili su se roditelji dijela djevojaka koje su sudjelovale u incidentu s tvrdnjama da događaj nije tekao onako kako su opisali roditelji napadnute djevojke, no pritom nisu opovrgnuli činjenicu da je pretučena.

Iako roditelji gimnazijalke tvrde da je inicijator cijelog incidenta bila njezina poznanica iz osnovne škole, dok ostale djevojke koje su je tukle nije poznavala, majka jedne prozvane srednjoškolke tvrdi da učenicu drugog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije nitko nije htio baciti u more. Dodala je i da je njezina kći izložena prijetnjama roditelja napadnute djevojke.

Susret u centru Rijeke

Na inicijativu prozvane djevojke dogovoren je susret nje i napadnute gimnazijalke u centru Rijeke iz razloga da dvije srednjoškolke jedna drugoj vrate stvari koje su posudile. Obje su došli u pratnji roditelja.

Majka djevojke koja je inicirala susret tvrdi da su roditelji pretučene gimnazijalke verbalno i fizički napali njezinu kćer te da je to prijavila policiji. No, roditelji napadnute djevojke opovrgavaju te tvrdnje. Kažu da je djevojka koja je inicirala susret prijetila i kazala majci gimnazijalke da će je lupiti “šakom u glavu”.

Tko je kome i u kolikoj mjeri prijetio, utvrdit će nadležne ustanove, jer roditelji pretučene djevojke namjeravaju podignuti privatnu tužbu protiv roditelja počinitelja kako bi ishodovali zabranu pristupa, piše Novi list.