Učenice škole za modni dizajn prebile gimnazijalku u Opatiji: 'Cipelarile su je, htjele je baciti u more'

Roditelji pretučene djevojke najavljuju podizanje privatnih tužbi

09.04.2014., Opatija - Policijska vozila marke Skoda parkirana pored opatijskog parka.rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Skupina srednjoškolki u subotu navečer u Opatiji je pretukla vršnjakinju nanijevši joj teške tjelesne ozljede, piše Novi list. Incident se dogodio ispred jednog opatijskog kluba kada je pet učenica prvog i drugog razreda riječke Škole za trgovinu i modni dizajn te opatijske Obrtničke škole nasrnulo na učenicu drugog razreda Prve riječke hrvatske gimnazije.

Roditelji ozlijeđene djevojke tvrde da je njihova kći u društvu prijatelja večer provela u Opatiji, a kada je odlučila otići kući, ispred kluba ju je dočekalo pet djevojaka koje su je odvukle u obližnji park te je fizički napale.

Odvukle su je u park i pretukle

Tvrde kako njihova kći poznaje jednu od djevojaka, i to još iz osnovne škole, te da su je napadačice, dok je bila u klubu, provocirale različitim postupcima, poput potezanja za kosu. Dok je bila ispred kluba, vršnjakinje su je zgrabile i odvukle u park, a jedna ju je, prema navodima roditelja, najprije udarila šakom u glavu.

“Naša je kći pala na pod i kada se uspjela dignuti, druga ju je ponovo udarila. Ovaj put je to bio šamar. Kći je ponovo pala i onda su je počele cipelariti, a kada su završile, jedna ju je triput pljunula i zaprijetile su joj da nikome ne smije reći što se dogodilo”, ispričala je majka napadnute djevojke za Novi list.

Roditelji pripremaju tužbe

Roditelji tvrde i da su njihovu kćer vršnjakinje pokušale baciti u more, ali je pala blizu rubnika, te da je nije tukla djevojka koju poznaje, već da je ona bila inicijator incidenta. “Te djevojke nisu razmišljale o tome što se sve moglo dogoditi. Mogla je glavom udariti, ostati invalid ili poginuti”, kazali su roditelji.

Roditelji pretučene djevojke krenuli su na razgovore u sve tri škole kako bi upozorili stručne službe da nešto treba poduzeti te su najavili da će protiv roditelja djevojaka koje su napale njihovu kćer podnijeti privatne tužbe s ciljem ishođenja zabrane prilaska njihovoj kćeri.

Škole šute o incidentu

U Obrtničkoj, ali i u Školi za trgovinu i modni dizajn ne žele govoriti o incidentu jer se nije dogodio u školi, a ravnateljica Prve riječke hrvatske gimnazije Jana Sclaunich kazala je da se učenica koja je bila žrtva nasilja vratila na nastavu te joj je pružena psihološka pomoć, ali i da s detaljima slučaja nije upoznata.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrđuju da su upoznati sa slučajem, ali s obzirom na to da se radi o maloljetnicama, o detaljima ne žele govoriti.