Mlada Koreanka divljački izbola učiteljicu u njezinom domu. Na sudu priznala da ju je potaknula fascinacija true crime serijama

Mjesecima je tražila savršenu žrtvu na online aplikacijama za podučavanje

Foto: Busan police
FOTO: Busan police

Sud u Južnoj Koreji osudio je 23-godišnju Jung Yoo-jung, strastvenu obožavateljicu true crimea, na doživotni zatvor zbog ubojstva koje je počinila, kako kaže, iz znatiželje, piše BBC.

Policija je priopćila da Jung, koja je bila fascinirana kriminalističkim emisijama i romanima, ima jake psihopatske tendencije. Bila je opčinjena idejom pokušaja ubojstvo, a u svibnju je odlučila da će svoje fiksacije pretvoriti u djelo. Preko online aplikacije povezala se s učiteljicom engleskog jezika koju je nakon upoznavanja brutalno izbola nožem u njezinom domu.

Izbola ju je više od 100 puta

Tužitelji su prvotno tražili smrtnu kaznu za Jung, ali je umjesto toga ipak je dobila doživotnu kaznu. Jung je bila nezaposlena i živjela je s djedom te je nekoliko mjeseci tražila potencijalnu žrtvu, ponajviše su je interesirale žene koje je tražila na aplikacijama za podučavanje engleskog jezika. Na tim bi se aplikacijama predstavljala kao brižna majka srednjoškolke kojem su potrebne instrukcije, uz uvjet da se lekcije održavaju uživo, i tako je kontaktirala više od 50 ljudi.

Jedna od njih je bila 26-godišnja učiteljica koja je nudila satove engleskog kod kuće u gradu Busan na jugoistoku države. Jung je stigla u kuću učiteljice odjevena u školsku uniformu koju je kupila na internetu. Nakon što je ušla, brutalno je napala učiteljicu, izbola ju je više od 100 puta, ubadajući je čak i nakon što je nesretna žena već umrla.

Jung je potom raskomadala tijelo, stavila ga u kovčeg, pozvala taksi i bacila ostatke u park sjeverno od Busana. Do njezina uhićenja došlo je nakon što je taksist ispričao policiji da je vozio klijenticu koja je bacila “krvavi kovčeg u šumi”.

Mjesecima istraživala metode ubijanja

Policija je otkrila da je Jung na internetu mjesecima opsežno istraživala metode ubijanja i sakrivanja trupla. Usprkos tome bila je neoprezna na mjestu zločina. Nije uspjela izbjeći sigurnosne kamere koje su je više puta snimile kako ulazi i izlazi iz učiteljičine kuće.

Tijekom suđenja, Jung je tvrdila da pati od halucinacija i mentalnih poremećaja, ali nije uspjela uvjeriti suca koji je presudio da je ubojstvo bilo prethodno isplanirano. Jung je isto tako na početku policijske istrage tvrdila da uopće nije umiješana u ubojstvo, zatim je promijenila priču navodeći da je svađa dovela do ubojstva, ali je na kraju priznala da ju je njezina fascinacija kriminalističkim serijama potaknula da počini zločin.