Kralj Charles pojavio se na uskrsnoj misi. To mu je prvi javni događaj nakon objave da ima rak

Prošli tjedan kralj nije prisustvovao godišnjoj službi na Veliki četvrtak

Britain's King Charles III (C) and Britain's Queen Camilla (R) waves as they arrive at St. George's Chapel, Windsor Castle, to attend the Easter Mattins Service, on March 31, 2024. (Photo by Hollie Adams / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Britanski kralj Charles prisustvovao je uskrsnoj misi u crkvi u Windsoru, što je njegovo prvo pojavljivanje na javnom kraljevskom događaju otkako je u veljači objavljeno da boluje od raka. Charles (75) je mahao okupljenima dok su on i kraljica Camilla automobilom dolazili na misu u kapelu sv. Jurja, mjesto gdje počiva njegova pokojna majka kraljica Elizabeta.

Kralj je odgodio sve prethodne javne angažmane otkako je Buckinghamska palača objavila da će se podvrgnuti liječenju nespecificiranog oblika raka, koji je otkriven testovima nakon što je u siječnju imao korektivni zahvat zbog povećane prostate.

William i Kate nisu došli

Charlesov sin princ William i njegova obitelj nisu bili na uskrsnoj misi. Williamova supruga, princeza Kate objavila je ranije ovog mjeseca da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji zbog raka otkrivenog nakon abdominalne operacije u siječnju.

Charles je nastavio s većinom svojih nejavnih državnih dužnosti, poput pozdravljanja stranih dužnosnika i održavanja redovitih sastanaka s premijerom Rishijem Sunakom.

Prošli tjedan kralj nije prisustvovao godišnjoj službi na Veliki četvrtak, ali je izdao audio poruku koja je emitirana na događaju, u kojoj je izrazio svoju tugu što nije ondje i zaželio javnosti sretan Uskrs.