Lažna uzbuna. Djevojka iz Slunja, koja je sumnjala da se otrovala mineralnom, ima uredan nalaz grla 

Djevojka je žarenje u grlu osjećala još u ponedjeljak

31.08.2022., Karlovac - Zgrada Opce bolnice Karlovac u kojoj se nalazi Covid odjel. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Djevojka iz Slunja, koja se javila u bolnicu sumnjajući da joj je grlo oštećeno nakon konzumacije gaziranog pića, nema oštećenja nastalih od kiselina ili korozivnog djelovanja, potvrdili su u karlovačkoj bolnici nakon pregleda.

Ravnateljica bolnice Ivana Kovačić rekla je Hini da je nalaz grla potpuno uredan te za gastroskopiju nije ni bilo indikacija. “Ne može biti da bi u jednjaku bila oštećenja, a da ona, kod ispijanja zatrovanog pića, ne bi nastala i u grlu”, pojasnila je.

Djevojka je žarenje u grlu osjećala u ponedjeljak, jer je tada kupila i popila mineralnu vodu.

Izbjegavanje pretjeranih reakcija

Referirajući se na informacije o ozljedama prilikom konzumacije gaziranih pića dr. Kovačić je poručila kako nikako ne bi smjelo doći do panike i pretjeranih reakcija ni kod pojedinaca, niti u sustavu.

Sličnu je poruku poslala i ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić. Pojasnila je i da je 21-godišnja pacijentica dr. Vladimira Bakalara doživjela još u ponedjeljak žarenje nakon pijenja mineralne vode, ali mu se javila danas, potaknuta medijskim napisima.

On je zbog puno nepoznanica, kaže Magdić, odlučio da je najbolje da pacijentica bude bolnički pregledana.