Mučna ispovijest Zadranke koja je našla majku nakon napada psa: 'Bio je u stanu tjedan dana, zadnja dva je postao čudan'

Unuk preminule starice, vlasnik agresivnog psa, ide u istražni zatvor

FOTO: Pixsell, AFP

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je detalje stravičnog slučaja u Zadru kada je 82-godišnju staricu u njezinom stanu do smrti izgrizao pas. Ispitan je 28-godišnjak, djelatna vojna osoba, inače unuk nesretne starice i vlasnik psa.

Postoji osnovana sumnja da je on ostavio opasnog psa na čuvanje, što je rezultiralo teškim ozljedama i smrću žrtve.

Podsjetimo, nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena starija žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te pas u vlasništvu obitelji, policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba.

Opasnost od utjecaja na svjedoke

Na Odjelu patologije Opće bolnice u Zadru provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza. Državno odvjetništvo je predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Zet preminule starice jučer je izjavio da je prva svjedokinja stravične scene bila njegova supruga, kći preminule starice, a ona je za Zadarski list opisala događaj. “Majčino tijelo sam našla na podu u lokvi krvi u dnevnom boravku u kojem je spavala. Prišla sam i popipala majčino tijelo, bilo je hladno. Onda sam vrisnula i pozvala Hitnu pomoć, a oni su zvali policiju”, rekla je.

Ustvrdila je da nije čula nikakvu buku s obzirom na veličinu stana. Kaže da je pas bio u njihovom stanu zadnjih sedam, osam dana. “Vodila sam ga svakodnevno u šetnju, pa tako i večer prije ovog tragičnog događaja. Sve je bilo normalno”, kaže.

Netom prije događaja pokazivao agresiju

Navodi kako je njezin nećak psa i prije ostavljao u stanu, a zadnji put je to bilo prije nekoliko mjeseci nakon što mu je završio dopust u vojsci. “Pas je tek zadnja dva dana uoči ovog tragičnog događaja počeo pokazivati agresivnost, znao je zarežati na mene. Htjela sam zvati nećaka da ga makne iz našeg stana što prije”, rekla je.

Navodi da ju je policija držala u postaji više od 12 sati pod sumnjom da je ona počinila ubojstvo. “Policajci su bili grubi prema meni na ispitivanju. Tlačili su me sve dok nisu stigli rezultati obdukcije”, rekla je kći stradale starice kojoj se nećak, kaže, nije javio ni SMS porukom.

Požalila se na tešku egzistencijalnu situaciju, tvrdi da nema što jesti, da su ona i majka živjele same te da je u kafiću u kojem je konobarila nakon tragedije dobila otkaz jer je trenutno nesposobna za rad. Ignorira je, tvrdi, i dobar dio obitelji. “Javile su mi se samo dvije nećakinje. Jedna od njih koja živi u Zadru javila mi se kako bi mi izrazila sućut. Druga, koja živi u Kaštel Sućurcu, najavila mi je kako će organizirati pogreb moje majke i platiti sve troškove. Ja za to sada nisam sposobna, kao što nisam sposobna uopće funkcionirati, a kamoli organizirati pogreb. Meni je i dalje pred očima scena krvavog, mrtvog tijela moje majke. Još sam u tom danu”, naglasila je za Zadarski list i dodala da hitno želi napustiti Zadar.