Mučna snimka: izraelski vojnici greškom ubili Židova koji je prekinuo Hamasov napad, klečao je i molio ih da ne pucaju

Odvjetnik je pucao po napadačima koji su ubili civile na autobusnoj stanici. I sam je ubijen

FOTO: Twitter

Izraelski vojnici ubili su Židova koji se sukobio s naoružanim pripadnicima Hamasa tijekom terorističkog napada ovog tjedna u Jeruzalemu, pokazuju objavljene videosnimke.

Yuval Doron Kastelman, 38-godišnji odvjetnik, putovao je na posao kada je u četvrtak ujutro vidio kako se odvija Hamasov napad na autobusnoj stanici na periferiji grada.

Troje Izraelaca koji su čekali autobus, uključujući 24-godišnju trudnu učiteljicu, ubijeni su u napadu koji je prekinut kada su dva izraelska vojnika izvan dužnosti, od kojih se jedan vraćao u Gazu nakon razdoblja dopusta, ustrijelila napadače.

Molio ih je da mu poštede život

Ali vojnici su također greškom ubili Kastelmana nakon što su ignorirali njegove molbe da obustave vatru, sugeriraju naknadno objavljeni videosnimci. Odvjetnik je, naime, iskočio iz svog automobila i upotrijebio vlastiti licencirani pištolj da puca u dvojicu palestinskih militanata nakon što su počeli nasumično gađati prolaznike tijekom špice.

Ali našao se u situaciji da moli za vlastiti život nakon što su vojnici očito zamijenili Izraelca s drugim Hamasovim napadačem. Na jednom videu vidi se Kastelman kako kleči nasred ceste, diže ruke da pokaže da više nije naoružan i moli vojnike da ne pucaju.

Vojnici napreduju prema njemu i otvaraju vatru iz neposredne blizine, te ga na kraju pogađaju u trbuh, a odvjetnik se sruši na tlo. Drugi video prikazuje drugog civila koji trči do naoružanih napadača i napada ih prije nego što shvati da je i on postao meta vojnika i skida kaput u pokušaju da pokaže da je nenaoružan. Nije jasno je li i on ozlijeđen.