Nakon masovne zaraze svatova, Državni inspektorat zatvorio popularni resort za vjenčanja kraj Zagreba

Sanitarna inspekcija je ograničila uporabu vode dok se u objektu ne osigura zdravstveno ispravna voda

FOTO: Facebook Wedding Resort Corberon

Državni inspektorat privremeno je zabranio rad Wedding Resortu Corberon kraj Zagreba, nakon što su se mnogi gosti koji su tamo bili na svadbama zarazili norovirusom, pišu 24 sata. Jedan mladoženja javio im se i prepričao kako je zbog zaraze prošloga petka propustio dobar dio vlastitog vjenčanja, te dodao da se uz njega zarazilo 150 gostiju.

Kazao je i kako se istog dana održavala još jedna svadba u šatoru do, gdje su gosti također zaraženi, a kasnije je ustanovio da je zaraženih bilo i na vjenčanjima koja su se održavale prije i nakon njegove.

Prostor privremeno zatvoren

Direktor Wedding Resort Corberona Saša Majetić ranije je kazao da je upoznat s time da je bilo oboljelih, no tvrdio je kako imaju potvrdu da je njihova hrana zdravstveno ispravna. No, sada ga je demantirao Državni inspektorat.

“S obzirom na ponavljajuća obolijevanja osoba od norovirusa na predmetnoj lokaciji te uzimajući u obzir epidemiološke indicije o trajanju incidentne situacije te mogućim izvorima kontaminacije za koje su dane preporuke, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata privremeno je zabranila korištenje prostora, opreme i prostorija, dok se analizom od ovlaštenog laboratorija ne dokaže da su provedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije”, kazali su iz Inspektorata za 24 sata te dodali da je inspekcijski postupak u tijeku.

Ograničili im uporabu vode

Sanitarna inspekcija ograničila je uporabu vode dok se u objektu ne osigura zdravstveno ispravna voda te zabranila rad radnicima koji nemaju položen tečaj zdravstvenog odgoja.

Norovirus izaziva probavne smetnje, povraćanje i proljev, uz drhtavicu, bol i temperaturu, a širi se tako što osobe jedu hranu ili piju vodu koja je zagađena ovim uzročnikom.