Nakon što su ga gađali jajima u Zagrebu, besposleni Pernar sada obilazi škole u Velikoj Gorici. Djeci dijelio novac

Policija je ranije pozvala ravnatelje da prijave ako se Pernar pojavi oko škola

Iako je zagrebačka policija školama poslala dopis u kojemu na ravnatelje apelira da prijave ako se pred nekom od škola pojavi Ivan Pernar, on se ne da omesti pa i dalje obilazi djecu u školama. Danas je pak bio u Velikoj Gorici.

Došao je pred Srednjoškolski centar u 9 sati gdje su ga dočekali učenici Gimnazije, Ekonomske i Strukovne škole.

Učenicima dijelio novac

Za portal VG Danas rekao je da je došao ”ciljem da potakne djecu na kritičko razmišljanje”. Učenicima je, između ostalog, govorio o ”trans agendi” i dječake pozvao da se natječu u sklekovima.

Učeniku koji je napravio najviše sklekova dao je 50 eura, a na društvenim je mrežama dijelio i snimku na kojoj se vidi kako iz novčanika vadi novac, daje ga jednom od tinejdžera i grli ga, a ostali učenici oko njih navijaju. Isto je, tvrdio je neki dan Pernar na Instagramu, napravio i kada je prije par dana posjetio školu u Jelkovcu.

Obavijestili policiju o Pernaru

Policija zbog Pernarova dolaska pred škole u Velikoj Gorici nije intervenirala, a ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić rekla je za 24sata da je škola znala za Pernarov dolazak.

Dodala je da ga profesori nisu pustili u školu niti u školsko dvorište. Policiju su obavijestili o njegovu dolasku, no nisu zatražili intervenciju jer za time, kaže, nije bilo potrebe.

PU zagrebačka kaže da kontinuirano poduzima preventivne aktivnosti u suzbijanju nasilja i drugih ugroza prava djece u zonama odgojno-obrazovnih ustanova.

Više od deset puta bio u školama

Ranije je policija potvrdila da je bivši saborski zastupnik s učenicima bio u više od deset navrata, ali i da su primili dopis pravobraniteljice za djecu o toj temi.

Međutim, prema dotad prikupljenim informacijama, zaključili su da nitko od učenika i roditelja policiji nije prijavio nikakve kažnjive radnje, pa dosad nije bilo potrebe za postupanjem, no napominju da će o svemu što su saznali izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.