Pernar se opet šmuca po školama. U Čakovcu ga gađali jajima pa drugog učenika pogodili u glavu

Dočekali su ga slično kao i u jednoj zagrebačkoj gimnaziji

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako je policija školama poslala dopis u kojemu na ravnatelje apelira da prijave ako se pred nekom od škola pojavi Ivan Pernar, on se ne da omesti pa i dalje obilazi djecu u školama. Kaže da obilazi škole “s ciljem da potakne djecu na kritičko razmišljanje”.

Učenicima je, između ostalog, govorio o “trans agendi” i dječake pozvao da se natječu u sklekovima. Pritom mu se dogodilo i nekoliko incidenata – između ostalog, učenici XVI. zagrebačke gimnazije su ga gađali jajima.

Danas je bio u Tehničkoj školi u Čakovcu. Tamo su ga dočekali slično kao i u zagrebačkoj gimnaziji, doznaje Večernji list. “Jedna poruka za ljevičare: Bacanjem jaja nikog nećete…”, nije uspio završiti rečenicu jer je u tom trenutku prema njemu poletjelo bačeno jaje. Promašilo ga je i pogodilo jednog od učenika ravno u glavu.

Pernar ne odustaje

“Pogledajte ovog čovjeka! Nedužnog dečka pogodio je jajetom! I misli da je hrabar, da je faca”, smijuljio se bivši saborski zastupnik. Informacija da obilazi srednje škole u Čakovcu proširila se dan prije po društvenim mrežama. “Dolazi Pernar! Idemo se slikati s njim?”, dijelile su se poruke.

Ispred škole okupilo se nekoliko desetaka mladića koji su strpljivo stajali u redu kako bi snimili fotografiju s Pernarom, a on je za učenike ponovno organizirao i natjecanje u sklekovima.

Pernar redovito na društvenim mrežama objavljuje videe i hvali se brojem okupljene djece. Apeli, pa i onaj pravobraniteljice za djecu, da ih ostavi na miru, nisu dali rezultate.