Opet hara prevara s lažnim SMS-ovima o dostavi paketa. Ženi u sekundi skinuli 960 eura s računa

Žena je dobila SMS poruku s lažnom web stranicom

08.02.2024., Split - Ivan Pernar je najavio danas dolazak ispred Osnovne Skole Bol te ga je policija cekala medjutim nije se pojavio. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Mjesecima ljudima diljem Hrvatske stižu SMS-ovi s lažnim obavijestima o neuspjeloj isporuci pošiljke, a onda ih se upućuje da na priloženom linku daju svoje podatke kako bi došli do svog paketa.

Unatoč brojnim upozorenjima policije i Hrvatske pošte, dio građana i dalje nasjeda na ovakve poruke, a tome svjedoči i priopćenje Policijske postaje Otočac koja je u ponedjeljak ujutro izvijestila da im se javila jedna 66-godišnjakinja koja je na taj način ostala bez 960 eura.

Istraga je u tijeku

Procedura je uvijek ista, žena je primila SMS poruku koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu stranicu, u poruci je pisalo da je obustavljena dostava paketa jer nedostaje kućni broj.

Nakon što je 66-godišnjakinja unijela kućni broj, ubrzo joj je s bankovnog računa skinuto je 960 eura. Policija je pokrenula istragu i traži prevaranta, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Telegram Telegram

Više građana nasjelo na prevaru

Podsjećamo, u siječnju je na isti način prevareno troje građana. U Vojniću se policiji javila jedna 44-godišnjakinja koja je tako ostala bez 700 eura, a samo dva dana kasnije na prevaru je nasjeo 27-godišnjak koji se javio karlovačkoj policiji jer je ostao bez 860 eura. Dok je isti dan još jedan 27-godišnjak, ovaj put iz Pazina, na isti način ostao bez nekoliko stotina eura.

Policija je još jednom upozorila građane da ako zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet stranice, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podatke s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS.