Otac djeteta koje je svjedočilo brutalnom napadu na profesora u Trogiru: 'Uhvatio ga je za vrat, pali su na pod'

'Kako mi je reklo moje dijete, učenici su se uspaničili i počeli dozivati pomoć'

17.04.105., Split - Policija, automobi i policijske oznake."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

U jednoj školi u Trogiru profesor je učenici uzeo mobitel. Ona je potom nazvala oca, koji je došao i upao u učionicu tijekom nastave te šakom udario profesora.

Neslužbeno se doznaje da se incident zbio u jednom od sedmih razreda u Osnovnoj školi Majstora Radovana. Roditelj drugog djeteta koje je prisustvovalo napadu kaže kako je dijete bilo u šoku nakon napada.

“Ovo je nezapamćeno. Zamislite da netko uleti u školu za vrijeme nastave i napadne profesora ispred djece. Oni su sada istraumatizirani”, kazao je roditelj djeteta za Slobodnu Dalmaciju.

Mobiteli zabranjeni na nastavi

“Školska praksa je takva da učenici moraju imati svoje mobitele isključene dok god se nalaze u školskoj zgradi. To dijete je odlučilo nepoštivati pravila”, navodi zabrinuti roditelj.

“Nakon što je bilo upozoreno od strane profesora i dalje je odbijalo prestati koristiti mobitel za vrijeme nastave. Tada mu je profesor oduzeo mobitel. Nakon toga je kontaktiralo svojeg oca koji se odjednom pojavio u učionici, za vrijeme nastave”, dodaje.

Nakon što je upao u učionicu, napadač se počeo neprimjereno ponašati prema profesoru, kaže roditelj.

Pokušao ga je spriječiti u naumu

“Moje dijete mi je reklo da je taj čovjek prišao katedri za kojom je bio profesor te sam počeo tražiti mobitel svog djeteta. Nakon što ga nije našao, zgrabio je profesorov mobitel i rekao mu ‘kad mi nećeš dati mobitel, uzet ću ja tvoj’ i krenuo prema vratima učionice”, opisuje.

Profesor je bijesnog roditelja pokušao spriječiti u naumu da ode iz učionice s njegovim mobitelom. “U tom trenutku je došlo do fizičkog napada na profesora. Taj čovjek je zatim nasrnuo na profesora uhvativši ga za vrat i potom su obojica pala na pod”, kazao je roditelj.

“Kako mi je reklo moje dijete, učenici su se uspaničili i počeli dozivati pomoć. Nakon toga je došlo do intervencije policije koja je smirila situaciju”, zaključuje.