Otputovao u karipski raj na putovanje života, a ondje ga u moru do struka, nadomak obale, zgrabio morski pas: 'Nismo ga uopće vidjeli'

Britanca je na Tobagu morski pas napao 10 metara od obale. Izgrižen je po ruci, nozi i trbuhu

FOTO: Facebook

Morski pas napao je 64-godišnjeg Britanca na udaljenosti od oko 10 metara od obale u zaljevu Courland, na sjevernoj obali otoka Tobaga, objavili su lokalni dužnosnici. Navode da je zadobio ozbiljne ozljede lijeve ruke, noge i trbuha.

Procjenjuje se da je turista iz Britanije napao morski pas dugačak između 2,5 i 3 metra. Glavni tajnik Doma skupštine Tobaga Farley Augustine rekao je da je ozlijeđeni muškarac u teškom stanju na intenzivnoj njezi i pod sedativima. Dodaje da je napadnutom Britancu morski pas odgrizao nekoliko prstiju i da ima ozbiljne ozljede na nozi.

“Zadatak naših liječnika je stabilizirati njegovo zdravstveno stanje kako bismo mu spasili život i udove koliko god je to moguće”, rekao je. Navodi da je 64-godišnjak bio na putovanju u Tobagu sa suprugom i prijateljima, a jučer su se trebali vratiti u Britaniju, piše BBC.

Opasni i agresivni u plitkoj vodi

Očevidac, voditelj vodenih sportova u obližnjem hotelu Starfish Orion Jakerov kaže da nitko nije primijetio morskog psa. “Bili su otprilike do struka u vodi. Mislim da su bili okrenuti leđima. Nitko nije vidio morskog psa kako dolazi”, dodao je.

Vlasti su zatvorile sedam plaža i sva obalna područja između grada Plymoutha na sjevernoj obali otoka i Store Baya na njegovom zapadnom dijelu, u dužini od oko 11,3 kilometra. Nadzor područja obavljaju dronovi, a na oprez su pozvani svi koji plove brodicama u tom području.

Takozvani bikovi su morski psi koji su ime dobili po tupim i kratkim njuškama. Agresivni su i najčešće borave u plitkim vodama duž tropskih obala što ih, uz velike bijele i tigraste morske pse, čini vrlo opasnima za ljude.