Ovo je ogromno. Kosovski mediji: Bliski Vučićev suradnik je ranjen u napadu na Kosovu, leži na traumi

Kosovski ministar prozvao je Radoičića za organiziranje napada na kosovsku policiju prošlog vikenda

FOTO: AFP/Facebook

Milan Radoičić, kojeg je kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla prozvao organizatorom ubojstva kosovskog policajca, ozlijeđen je i nalazi se u Vojnoj bolnici u Beogradu, piše Indeksonline.

Podsjetimo, kaotično je ovog vikenda bilo na sjeveru Kosova, gdje je ubijen kosovski policajac, dok je drugi ozlijeđen. Prištinski političari odmah su za krvoproliće okrivili “srpske kriminalne bande”, dok predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, tvrdi da su se Srbi s Kosova „pobunili protiv Kurtijevog terora”.

Kosovske vlasti kasnije su objavile snimku na kojoj se, kako kažu, vide naoružani muškarci koji nose maske i vojne uniforme, a među kojima je, tvrde vlasti na Kosovu, i potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, nakon napada na policiju Kosova u mjestu Banjska.

Nalazi se na traumatologiji?

„Ovaj na slikama ispod je Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, također na crnoj listi SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva. Glavni zločinac Radoičić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti protiv Republike Kosovo. Potpredsjednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista“, napisao je kosovski ministar vanjskih poslova na Facebooku.

Radoičić se trenutačno nalazi na traumatologiji u beogradskoj bolnici, doznali su novinari portala Indeksonline od zaposlenika u bolnici. Međutim, nakon saznanja da su novinari s Kosova, bolnica je s njima blokirala sve kontakte, pišu.

Dobro poznato ime

Inače, biznismen Radoičić dobro je poznat pravosudnim organima, budući da je povezivan s različitim kaznenim djelima – od trgovine drogom, preko umiješanosti u ubojstvo Olivera Ivanovića, do nelegalnog iskopavanja šljunka. Radoičić je kao potpredsjednik Srpske liste direktno uključen u politiku i donošenje odluka koje se odnose na život Srba na Kosovu, piše Nova.rs.

Kosovsko tužiteljstvo je 2019. raspisalo tjeralicu za Radoičićem jer ga se dovodilo u vezu s ubojstvom Ivanovića, ali je ona 2021. povučena bez službenog obrazloženja. Vučić je jednom prilikom izjavio da Radoičić „nije cvijeće“, ali da on „ni na koji način nije sudjelovao u ubojstvu Ivanovića“, podsjeća Danas.rs.

Ivanović, ubijeni lider Građanske inicijative „Srbija, demokracija, pravda“, označio je u jednom intervjuu Radoičića kao jednog od glavnih centara moći na sjeveru Kosova.