Pijani tip koji je naletio na radnika Čistoće profesionalni je vozač. I ranije je divljao u prometu

Imao je 1,58 promila alkohola u krvi kada je autom prikliještio radnika Čistoće

Zagreb: Dvije osobe ozlijeđene u lančanom sudaru tri autoobila u Ilici 19.01.2019., Zagreb - Policijski ocevid nakon lancanog sudara triju vozila u Ilici kod kucnog broja 456. U prometnoj nesreci ozlijedjene su dvije osobe.r Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Alkoholizirani vozač Tomislav M. (47) koji se u noći na subotu zbog prebrze vožnje na Ilici zabio u stražnji dio teretnog vozila Čistoće te teško ozlijedio 58-godišnjeg zaposlenika Miju M., tijekom vikenda je uhićen, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Vozač automobila imao je 1,58 promila alkohola u krvi kada je svojim vozilom prikliještio radnika Čistoće koji je u trenutku naleta bio na stražnjim stepenicama vozila. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnost od ponavljanja djela, piše Jutarnji list.

‘Popio sam par pića’

Tomislav M. inače je profesionalni vozač, a ovo mu nije prvi puta da ima posla s policijom, doznaje Jutarnji list. Policajci iz Jastrebarskog su ga 2022. uhvatili u prebrzoj vožnji zbog čega mu je oduzeta i vozačka dozvola.

Nakon što je pušten iz KB Sveti Duh vozač je istražiteljima rekao da je kobne noći bio na piću s prijateljima. “Vratio sam se s puta i sreo sam prijatelje. Popili smo par pića, pio sam džin tonik i nakon nekog vremena krenuo kući po Ilici”, rekao je Tomislav M. koji se nakon uhićenja odlučio braniti šutnjom.

Izvan životne opasnosti

Teško ozlijeđeni radnik Čistoće je stabilno, čeka ga još jedna operacija. Drugi vozač Čistoće, koji je lakše ozlijeđen, ima trzajnu ozljedu vrata i nalazi se na kućnom liječenju.

Podsjećamo, nesretnog radnika Čistoće morali su izvlačiti vatrogasci. U užasnim bolovima prevezen je u bolnicu, a mediji su izvijestili da mu je najteže stradala noga. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević posjetio je stradalog radnika i zatražio strogu kaznu za pijanog vozača.