Pobjednik Supertalenta uz prijetnju pištoljem pljačkao McDonald'se po Zagrebu. Policija objavila nove detalje

Policija ga sumnjiči da je operirao i pljačkao po Zagrebu i Zaprešiću

12.06.2016., Zagreb - U Kineskom paviljonu Zagrebackog velesajma odrzana finalna emisija Supertalenta. Pobjednik Petar Bruno Basic."nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebačka policija objavila je da je dovršila kriminalističko istraživanje 31-godišnjeg muškarca zbog osnova sumnje da je počinio osam kaznenih djela razbojništva od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Iako ne navode identitet, Jutarnji list piše kako je riječ o Petru Bruni Basiću, fitness treneru i nekadašnjem pobjedniku “Supertalenta”, koji se već mjesec dana nalazi se iza rešetaka remetinečkog zatvora zbog serije razbojništava u zlatarnice. Policija ga je sada povezala s navedenih osam razbojništva.

Operirao po Zagrebu i Zaprešiću

“Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili svoju sumnju kako je osumnjičeni 31-godišnjak od 20. siječnja do 14. travnja 2023. godine najčešće u noćnim satima na području Zagreba te jednom u Zaprešiću nad zaposlenicima činio razbojništva kako bi se odmogao novca.

Sumnja se da je u pet navrata došao do restorana brze hrane, od toga jednom u Riječkoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, Rudeškoj cesti te dva puta u Ulici 1. pile (sve lokacije McDonald’s restorana) gdje je maskiran potkapom došao do prozora te uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđivao novac. U jednom navratu, u jednom od restorana, nije uspio u svome naumu da se domogne novca”, objavila je PU zagrebačka.

Pljačkao mjenjačnice, zlatarnice…

Sumnjaju i da je Basić krajem siječnja počinio razbojništvo u benzinskoj postaji u Ulici SR Njemačke, a nakon sedam dana u poslovnici za otkup plemenitih metala u Ulici Pavla Šubića je, uz prijetnju pištoljem, počinio razbojništvo nad zaposlenicima s namjerom da ukrade novac. No, policija ističe kako tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju

“U Zaprešiću, u Tržnoj ulici, došao je u mjenjačnicu gdje je na već uhodan način, prijeteći pištoljem, zaposlenici otuđio novac”, navode.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 23.000 eura, a nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja policajci su podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.