Policija objavila detalje ubojstva u Bjelovaru: pješak je vozača izudarao palicom prije nego što je brutalno pregažen

Sve je kulminiralo zbog sukoba koji se dogodio netom prije ubojstva

29.12.2023., Bjelovar - Privodjenje osumnjcenog vozaca koji je prije dva dana u naselju Josine automobilom pregazio prijatelja Stjepana Batkovica, a koji je d ozlijeda preminuo na jestu nesrece Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru oglasilo se o slučaju ubojstva koji se dogodio u srijedu u večernjim satima, a u kojem je 45-godišnjak vozilom naletio 53-godišnjaka s namjerom da ga usmrti. Razlog za taj čin bila je osveta zbog sukoba koji se dogodio netom prije ubojstva.

Nakon provedenog očevida i kaznene prijave koju je podnijela PU bjelovarsko-bilogorska, ŽDO u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 45-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je “počinio kazneno djelo protiv života i tijela odnosno teško ubojstvo”.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 45-godišnjak 27. prosinca 2023. oko 17:30 sati u Bjelovaru, nakon verbalne prepirke i potom fizičkog sukoba sa 53-godišnjakom počinio navedeno kazneno djelo.

Ubijeni palicom izudarao počinitelja

Prema priopćenju bjelovarskog ŽDO-a, tijekom fizičkog sukoba između dvojice muškaraca, usmrćeni 53-godišnjak je više puta drvenom palicom po glavi i tijelu udario 43-godišnjaka koji se nakon prestanka fizičkog napada svojim vozilom udaljio.

Nakon toga, navodi se dalje u priopćenju, muškarac je u namjeri da iz osvete zbog napada usmrti 53-godišnjaka okrenuo vozilo i krenuo prema nogostupu kojim se ovaj kretao, te ga udario pred njim dijelom vozila. 53-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Bjelovarski ŽDO je nakon ispitivanja okrivljenika sucu istrage podnijelo prijedlog da se 45-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima.