Policija stala na kraj delinkventima koji su po Varaždinu tukli i pljačkali ljude. Većinom se radi o maloljetnicima

Prošloga petka su pokrali i napali trojicu maloljetnika, a u nedjelju je na njihovoj meti bio 24-godišnjak

Varaždin: Nepoznati počinitelj opljačkao zlatarnicu u središtu grada 18.01.2019., Varazdin - U sredistu grada nepoznati pocinitelj opljackao je zlatarnu.rPhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom tinejdžera koji su proteklog vikenda napravili kaos u krugu Starog grada. Kako je objavila policija, dvojica 16-godišnjak i jedan 15-godišnjak prošloga petka su pokrali i napali trojicu maloljetnika, a u nedjelju je na njihovoj meti bio 24-godišnjak.

Trojicu tinejdžera tereti se da su u petak 1. prosinca, u periodu od 22:40 do 22:50, u ulici Vatroslava Lisinskog prišli 16-godišnjaku. Jedan od tinejdžera ga je uhvatio rukom oko vrata i tražio da mu da novac, a 16-godišnjak se uspio izvući i pobjeći.

Nakon toga, trojka se zaputila na bedem Starog grada, gdje su prišli dvojici 17-godišnjaka s leđa te ih fizički napali i tražili novac od njih. Pritom su jednom od njih istrgnuli novčanik iz ruke i pobjegli s mjesta događaja.

Skinuli mu tenisice, ukrali mobitel

Policija također sumnja da su spomenuti 15-godišnjak i jedan od 16-godišnjak, zajedno s 24-godišnjakom u nedjelju 3. prosinca u ulici Zavrtnica napali i pokrali 24-godišnjaka.

Prvo su ga tražili da im da sve što ima, a zatim su ga fizički napali udarajući ga rukama po glavi. Kada je njihova žrtva pala na tlo, napadači su mu skinuli tenisice te jaknu u čijem se džepu nalazio mobitel. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 3 tisuće eura.