Što se događa u Varaždinu? Tročlane grupe mladića istukle maloljetnike, napale i okrale još dvojicu

Varaždinska policija izvijestila je o nekoliko krađi i razbojništva koje su počinile tročlane grupe zasad nepoznatih mladića

14.07.2022., Varazdin - Pretres kuce osobe koju istrazuje Ured europskog javnog tuzitelja u Republici Hrvatskoj zbog sumnje u pocinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita. Kriminalistickim istrazivanjem obuhvacene su tri osobe s podrucja Varazdinske zupanije. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trojića nepoznatih mladića u petak oko 16:30 u Svibovcu Podravskom drsko su okrala 25-godišnjaka. Policija je objavila da se okradeni mladić vozio automobilom Dravskom ulicom kad je vidio muškarca koji mu je signalizirao da stane.

Kad je zaustavio vozilo, muškarac mu je rekao da nešto ne valja s vozilom, na što je on izašao iz automobila te se sagnuo radi provjere. U tom ga je trenutku netko odgurnuo zbog čega je 25-godišnjak pao na tlo. Muškarac koji ga je zaustavio i još dvojica mladića nakon toga su pobjegli.

Kad se 25-godišnjak vratio u automobil, shvatio je da mu je ukraden novčanik s dokumentima i novcem. U blizini je pronašao svoj novčanik s dokumentima i bez novca.

Napali maloljetnike

U petak u večernjim satima, između 22:40 i 22:50, prvo u ulici Vatroslava Lisinskog, a potom i na bedemu Starog grada u Varaždinu, trojica nepoznatih mladića počinila su razbojništvo nad 16-godišnjakom i dvojicom 17-godišnjaka.

Prvo su prišli 16-godišnjaku kad je prolazio pored njih ulicom Vatroslava Lisinskog te ga je jedan od njih rukom uhvatio oko vrata i zatražio da mu da novac. Tinejdžer se uspio osloboditi iz zahvata i pobjeći.

Nakon toga su na bedemu Starog grada prišli dvojici 17-godišnjaka s leđa. Fizički su ih napali i tražili novac od njih. Pritom su jednom od njih istrgnuli novčanik iz ruke i pobjegli s mjesta događaja.

Skinuli mu tenisice

U nedjelju oko 3:45 sati u Varaždinu, Zavrtnica, trojica mladića počinila su razbojništvo nad 24-godišnjakom. Prišli su mu i zatražili da im da sve što ima. Fizički su ga napali udarajući ga rukama po glavi. Kad je pao na tlo, s nogu su mu skinuli tenisice, a potom i jaknu u kojoj se u džepu nalazio mobitel.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 3000 eura. Ozlijeđenom 24-godišnjaku pružena je medicinska pomoć na Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Policija traga za napadačima u ova tri slučaja.