Rusi tvrde da su raketnim udarom eliminirali organizatore napada na Belgorod. Ukrajina: 'Još jedna njihova glupost'

U ukrajinskom raketnom napadu na Belgorod poginulo je najmanje 24 ljudi, rekao je tamošnji guverner

FOTO: Screenshot X / catrin_dorina

Rusija je objavila da su njihove oružane snage “eliminirale” pripadnike ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR), koji su bili uključeni u planiranje i izvođenje napada na ruski Belgorod.

“Precizni raketni napad na bivši hotel Harkiv Palace eliminirao je predstavnike GUR-a i ukrajinskih oružanih snaga koji su bili izravno uključeni u terorističke napade na Belgorod”, objavilo je rusko Ministarstvo obrane, prenosi državna agencija TASS.

Ukrajina: ‘To je glupost’

Ubrzo se o ovim navodima oglasila ukrajinska vojna obavještajna služba. To je “najnovija glupost agresorske države”, poručio je glasnogovornik Andrij Jusov za Ukrajinsku Pravdu.

“Možemo izvijestiti da tijekom nedavnog terorističkog napada i raketnog udara Ruske Federacije u Harkovu jučer nitko od osoblja obavještajne službe Ministarstva obrane, a sukladno tome, nitko od pripadnika postrojbe specijalnih snaga Kraken, nije ozlijeđen”, kazao je Jusov.

“Agresor je još jednom napao civilne, a ne vojne ciljeve. To je uobičajena praksa Ruske Federacije i njenih terorističkih raketnih napada”, dodao je.

Odmazda za napad na Belgorod

U jučerašnjem ukrajinskom raketnom napadu na Belgorod poginulo je najmanje 24 ljudi, rekao je guverner te regije.

Ukrajinski dužnosnici rekli da je Rusija gađala Harkiv projektilima i bespilotnim letjelicama na Silvestrovo, ranivši najmanje 28 ljudi i pogodivši stambene zgrade, hotele i medicinske ustanove.

Kao i druge ruske pogranične zone, Belgorod je tijekom cijele godine bio meta granatiranja i napada bespilotnim letjelicama za koje su vlasti okrivile Ukrajinu. Prema podacima Ujedinjenih naroda, od početka ruske invazije, više od 10.000 civila ubijeno je u Ukrajini i gotovo 60 unutar Rusije.